Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός εξηγεί γιατί αποφάσισε lockdown με μόνο ένα κρούσμα

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός εξηγεί γιατί αποφάσισε lockdown με μόνο ένα κρούσμα
Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, ανακοινώνει τα μέτρα μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού. ap/Mark Mitchell

Την επιβολή του lockdown στη Νέα Ζηλανδία, αιτιολόγησε η Πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν.

“Καμπανάκι” την επομένη της απόφασης να μπει η Νέα Ζηλανδία σε lockdown, από την Πρωθυπουργό, Τζασίντα Αρντέρν. Όπως είπε αναμένεται να εντοπιστούν σύντομα κι άλλα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Η επιβολή lockdown ήρθε μετά το ένα μόλις κρούσμα μόλυνσης κορονοϊού, που ανιχνεύθηκε ξανά μετά από έξι μήνες.

Την Τετάρτη (18/08) εντοπίστηκαν έξι ακόμη κρούσματα και η κυρία Αρντέρν ενημέρωσε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με την παραλλαγή Δέλτα, που είναι πολύ πιο μολυσματική, ενώ υποστήριξε, ότι το τρέχον ξέσπασμα συνδέεται με την Αυστραλία, όπου οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Σύμφωνα με την ίδια, η αύξηση των κρουσμάτων εξηγεί το γιατί αποφάσισε να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για τρεις ημέρες από την Τρίτη (17/08).

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι ανάμεσα στα έξι επιπλέον κρούσματα ήταν μια νοσοκόμα κι ένας εκπαιδευτικός στο Όκλαντ, πρόσωπα που λόγω της δουλειάς τους ενδέχεται να μετέδωσαν τον ιό σε πολλούς ακόμη ανθρώπους.

“Αναμένουμε κι άλλα”, είπε ακόμη η κυρία η Αρντέρν, την ώρα που επιδημιολόγοι και οι αρχές προβλέπουν πως οι μολύνσεις θα φθάσουν τις τουλάχιστον 120, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται.

Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία έπειτα από έξι μήνες είναι ένας άνδρας 58 ετών.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς ακριβώς μολύνθηκε ο άνδρας.

Το εθνικό lockdown που κηρύχθηκε την Τρίτη (18/08), το πρώτο έπειτα από δεκαπέντε μήνες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα κρατήσει παρά μόλις τρεις ημέρες, αλλά τα μέτρα θα ισχύουν για μια εβδομάδα στο Όκλαντ και στο Κορομάντελ.

Η Νέα Ζηλανδία έχει δεχθεί επαίνους σε διεθνές επίπεδο για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο περιόρισε την πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της. Έως τώρα, η χώρα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 26 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα