Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας – “Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο”

Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας – “Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Για "προκλητικές" ενέργειες που αυξάνουν την ένταση, κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία. Η εμπρηστική ανακοίνωση μετά το συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Αιχμές κατά Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Το πρώτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για το 2023, έλαβε τέλος μετά από περίπου 4 ώρες και για ακόμη μια φορά, δεν έλειπε η εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Μετά τη συνεδρίαση του MGK που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύτηκε η σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχει αναφορά στις “προκλητικές” ενέργειες της Ελλάδας, τονίζεται με έμφαση ότι “δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας”.

Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία και την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αναφέρεται: “Υπογραμμίζεται ότι τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στη συμμαχία πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας και είναι απαραίτητο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα”.

Επίσης στο κείμενο καταδικάζονται έντονα “οι αποτρόπαιες επιθέσεις που αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων”.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

Τέλος, σχετικά με το εσωτερικό μέτωπο και τον αγώνα κατά τον τρομοκρατικών οργανώσεων, τονίστηκε ότι υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα, αν χρειαστεί, να γίνουν περαιτέρω ενέργειες κατά τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα