Νεκρή από πυροβολισμούς Αμερικανοτουρκάλα ακτιβίστρια στη Δυτική Όχθη

Διαβάζεται σε 1'
Παλαιστίνιοι σε κατεστραμμένο δρόμο μετά από ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης
Παλαιστίνιοι σε κατεστραμμένο δρόμο μετά από ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης 2024 Majdi Mohammed/AP Photo

Νεκρή από ισραηλινά πυρά έπεσε Αμερικανίδα ακτιβίστρια τουρκικής καταγωγής στη Δυτική Όχθη. Συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των εποικισμών.

Μια 26χρονη Αμερικανίδα έπεσε νεκρή από πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Aysenur Ezgi Eygi, τουρκικής καταγωγής, φέρεται να συμμετείχε σε διαμαρτυρία κατά της επέκτασης του εβραϊκού εποικισμού στην πόλη Beita κοντά στη Ναμπλούς, όταν φέρεται να πυροβολήθηκε από ισραηλινά στρατεύματα, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δηλώνουν ότι είναι ενήμεροι για το περιστατικό και το εξετάζουν.

Σύμφωνα με αναφορές παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης, τα στρατεύματα επενέβησαν πυροβολώντας με αληθινά πυρομαχικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών.

 

Η Αμερικανίδα ακτιβίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ναμπλούς με τραύμα στο κεφάλι, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η 26χρονη λέγεται ότι συμμετείχε σε μια τοπική εκστρατεία, η οποία εργάζεται για την παροχή προστασίας στους Παλαιστίνιους αγρότες από τον ισραηλινό στρατό και τους εποίκους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα