Νέο έργο του Banksy στο Λονδίνο – Τι συμβολίζει

Διαβάζεται σε 2'
Νέο έργο του Banksy στο Λονδίνο – Τι συμβολίζει
Το νέο έργο του Banksy ANDY RAIN/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο καλλιτέχνης της street art Banksy αποκάλυψε πως ένα γκράφιτι με μια κατσίκα να ισορροπεί σε ένα λεπτό τοίχο είναι το πιο πρόσφατο έργο του.

O Banksy επιβεβαίωσε ότι η νέα τοιχογραφία με μια ορεινή κατσίκα σκαρφαλωμένη σε ένα ψηλό σημείο είναι το πιο πρόσφατο έργο του, Ο καλλιτέχνης της street art αποκάλυψε την τοιχογραφία με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το γκράφιτι που βρίσκεται σε τοίχο κτιρίου κοντά στη γέφυρα Kew στο Ρίτσμοντ, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, δείχνει την κατσίκα να ισορροπεί σε ένα λεπτό τοίχο, βράχους να πέφτουν από κάτω και μια κάμερα κλειστού κυκλώματος στραμμένη προς το μέρος της, όλα δημιουργημένα με το στιλ με το χαρακτηριστικό στένσιλ του Banksy. Δεν είναι σαφές ποιο είναι το μήνυμα πίσω από το έργο, καθώς ο καλλιτέχνης δεν δημοσίευσε με την εικόνα στον λογαριασμό του στο Instagram λεζάντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian είναι το πρώτο δημόσιο έργο του Banksy μετά από εκείνο που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι τον Ιούνιο και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο καλλιτέχνης από το Μπρίστολ, η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστή, παρουσίασε μια απομίμηση βάρκας μεταναστών να «πλέει» πάνω από το πλήθος, κατά τη διάρκεια των συναυλιών του συγκροτήματος Idles και της ράπερ Little Simz.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι το νέο έργο αναδεικνύει την έλλειψη απορρήτου, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αναφέρεται στην τρέχουσα αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ο κόσμος παρακολουθεί.

EPA/ANDY RAIN

Σχολιαστής έγραψε «όλοι παρακολουθούν καθώς η κατσίκα προσπαθεί να επιβιώσει» ενώ ένας άλλος λέει ότι «αναφέρεται στην ανάγκη να κατανοήσουμε ότι οι ειδήσεις χρειάζονται εννοιολογικό πλαίσιο προτού σχηματίσουμε γνώμη».

Κάτοικοι του Ρίτσμοντ εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη δημιουργία που εμφανίστηκε στην περιοχή τους.

ANDY RAIN/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα