Νέο σοκαριστικό βίντεο μέσα από το κλαμπ της Κωνσταντινούπολης

Νέο σοκαριστικό βίντεο μέσα από το κλαμπ της Κωνσταντινούπολης

Κραυγές και σκηνές πανικού. Οι εικόνες φρίκης μέσα από το κέντρο διασκέδασης Reina. Τεράστια η επιχείρηση των τουρκικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου (vids+pics)

Τον πανικό που επικράτησε σε γνωστό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση ενόπλου, που σκόρπισε τον θάνατο τις πρώτες πρωινές της Πρωτοχρονιάς, δείχνει νέο βίντεο που είδε την δημοσιότητα.

Ο δράστης διέφυγε και οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Ο ένοπλος μπήκε στο νυχτερινό κέντρο, που εκείνη τη στιγμή ήταν κατάμεστο από κόσμο λόγω της ημέρας και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 39 άτομα ενώ 69 άλλα τραυματίστηκαν. Τέσσερα απ’ αυτά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ από τους 21 νεκρούς που έχουν ταυτοποιηθεί, οι 15-16 είναι ξένοι.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο τουρκικό υπουργείο, πρόκειται για υπηκόους Σαουδικής Αραβίας, Μαρόκου, Λιβάνου και Λιβύης. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι μια Ισραηλινή σκοτώθηκε στην επίθεση.

Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για έναν δράστη, ωστόσο δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ίσως να ήταν περισσότεροι, με τουλάχιστον έναν εξ αυτών να είναι ντυμένος Άγιος Βασίλης, στολή την οποία μετά την επίθεση έβγαλε για να μπορέσει να διαφύγει. Η εφημερίδα Hurriyet επικαλείται μάρτυρες που αναφέρουν ότι οι δράστες φώναζαν στα αραβικά όταν άνοιξαν πυρ εντός του κλαμπ.

 

«Διασκεδάζαμε. Ξαφνικά άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Ο σύζυγός μου είπε, μην φοβάσαι, και με κάλυψε με το σώμα του. Άνθρωποι έτρεχαν από πάνω μου. Ο σύζυγός μου τραυματίσθηκε σε τρία σημεία», είπε στην εφημερίδα θαμώνας.

«Κατάφερα να σπρώξω και να βγω έξω, ήταν τρομερό», είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι είδε ανθρώπους βουτηγμένους στο αίμα και ότι της φάνηκε πως οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον δύο.

 

«Δεν είδα ποιος πυροβολούσε, αλλά άκουσα τους πυροβολισμούς και άνθρωποι έτρεχαν να φύγουν. Η αστυνομία έφθασε γρήγορα», έγραψε στο Twitter ο Σεφά Μποϊντάς, Τούρκος ποδοσφαιριστής. «Η κοπέλα μου φορούσε ψηλά τακούνια. Τη σήκωσα και τη μετέφερα στην πλάτη μου, πρόσθεσε.

Το κλαμπ Reina είναι ένα από τα πιο γνωστά της Κωνσταντινούπολης και επιλέγεται τόσο από τους Τούρκους όσο και από τους ξένους. Βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη περιοχή Ortakoy και είναι κάτω από μία από τις τρεις γέφυρες του Βοσπόρου. Την ώρα της επίθεσης εκτιμάται ότι στο μαγαζί βρίσκονταν τουλάχιστον 600 άτομα ενώ για να μπει μέσα ο δράστης πυροβόλησε τον αστυνομικό που ήταν στην είσοδο.

 

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο ιδιοκτήτης του κλαμπ είχε αυξήσει τις τελευταίες 10 μέρες τα μέτρα ασφαλείας, μετά από εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που έκαναν λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα