Νεπάλ: Η συγκυβερνήτρια του μοιραίου αεροσκάφους είχε χάσει τον σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα της ίδιας εταιρείας

Νεπάλ: Η συγκυβερνήτρια του μοιραίου αεροσκάφους είχε χάσει τον σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα της ίδιας εταιρείας
AP Photo/Anish Bhattarai

Τραγικές συμπτώσεις στο αεροπορικό δυστύχημα της Yeti Airlines του Νεπάλ που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 68 επιβάτες. Η θλιβερή ιστορία της Anju Khatiwada.

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Νεπάλ μετά την αεροπορική τραγωδία όταν αεροσκάφος της Yeti Airlines συνετρίβη στην Πόχαρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 68 από τους 72 επιβάτες.

Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, μία θλιβερή σύμπτωση σχετικά με τη συγκυβερνήτρια του αεροσκάφους, Anju Khatiwada έγινε γνωστή, με την ίδια να συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των θυμάτων του αεροσκάφους.

Η συγκυβερνήτρια της πτήσης της Yeti Airlines είχε χάσει τον σύζυγό της, επίσης πιλότο ο οποίος είχε επίσης χάσει τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα με την ίδια εταιρεία πριν από 17 χρόνια.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Anju Khatiwada είχε ενταχθεί στη Yeti Airlines το 2010, ακολουθώντας τα βήματα του συζύγου της, Dipak Pokhrel ο οποίος σκοτώθηκε όταν ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας κατέπεσε λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση.

“Ο σύζυγός της σκοτώθηκε το 2006 σε συντριβή αεροπλάνου τύπου Twin Otter της Yeti Airlines στην Τζούμλα”, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Σουνταρσάν Μπαρτάουλα, αναφερόμενος στη συγκυβερνήτρια,, για να αποκαλύψει ακόμα μία θλιβερή λεπτομέρεια: Έλαβε εκπαίδευση πιλότου με τα χρήματα που πήρε από την ασφάλεια μετά τον θάνατο του συζύγου της”.

Πιλότος με περισσότερες από 6.400 ώρες πτήσης, η Khatiwada είχε προηγουμένως πετάξει ακολουθώντας τη δημοφιλή τουριστική διαδρομή από την πρωτεύουσα, Κατμαντού, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Ποκάρα.

Η Khatiwada δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά πιστεύεται ότι είναι νεκρή, είπε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα