Νετανιάχου: Προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να μην συμμετάσχει στον πόλεμο της Γάζας

Διαβάζεται σε 1'
Netanyahu
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2023 Evan Vucci/AP Photo

Για ισραηλινές επιδρομές με “ασύλληπτο” μέγεθος που θα προκαλέσουν “καταστροφή” στο Λίβανο προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τη Χεζμπολάχ σε περίπτωση που συμμετάσχει στον πόλεμο με τη Γάζα.

Την ταξιαρχία καταδρομών στο βόρειο Ισραήλ επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή (22/10) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στέλνοντας μηνύματα και προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Μεταξύ των αποδεκτών και η Χεζμπολάχ την οποία προειδοποίησε πως αν αποφασίσει να συμμετάσχει στον πόλεμο της Γάζας θα “χάσει” τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου, αναφερόμενος στη μάχη του 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ που είχε ως αποτέλεσμα τις ευρείας κλίμακας καταστροφές στον Λίβανο.

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε την Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με “ασύλληπτο” μέγεθος, που θα προκαλέσουν “καταστροφή” στο Λίβανο.

Σε ένα επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο Νετανιάχου στους άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ο ίδιος τόνισε: “Δεν μπορώ να σας πω τώρα αν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα