Νιγηρία: Λιοντάρι κατασπάραξε φύλακα ζωολογικού κήπου

Διαβάζεται σε 2'
Λιοντάρι
Λιοντάρι (φωτογραφία αρχείου) iStock

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας φύλακας ζωολογικού κήπου στη Νιγηρία όταν λιοντάρι του επιτέθηκε και τον κατασπάραξε.

Ένας φροντιστής ζωολογικού κήπου κατακρεουργήθηκε μέχρι θανάτου από ένα λιοντάρι στη νοτιοδυτική Νιγηρία, όταν δεν ασφάλισε τις κλειδαριές του κλουβιού του όταν πήγε να το ταΐσει, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το θύμα, ένας 35χρονος άνδρας, το όνομα του οποίου ήταν Μπαμπάτζι Νταουλέ, εργαζόταν ως χειριστής λιονταριών στο πάρκο άγριας ζωής της Προεδρικής Βιβλιοθήκης, ιδιοκτησίας του πρώην προέδρου της Νιγηρίας Ολουσέγκουν Ομπασάντζο, στην Αμπεοκούτα, πρωτεύουσα της πολιτείας Ογκούν.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ομολόλα Οντουτόλα ανέφερε σε δήλωσή του ότι “το λιοντάρι προκάλεσε σοβαρά θανατηφόρα τραύματα στο λαιμό του άνδρα”, προσθέτοντας πως χρειάστηκε να το πυροβολήσουν προκειμένου να απελευθερώσει τον άτυχο φροντιστή.

“Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου, προφανώς, νιώθοντας άνετα με το ζώο, άφησε την προστατευτική πύλη ασφαλείας ανοιχτή και προχώρησε στην ταΐστρα του ζώου. Κατακρεουργήθηκε από το ζώο και πέθανε επί τόπου. Για να αποφευχθεί περαιτέρω ακρωτηριασμός του σώματος, το ζώο θανατώθηκε αμέσως από το προσωπικό του πάρκου“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρικής Βιβλιοθήκης Ολουσέγκουν Ομπασάντζο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα με το BBC, σημειώνεται λιγότερο από έναν χρόνο μετά την επίθεση που δέχτηκε ένας άλλος φύλακας ζωολογικού κήπου από λιοντάρι στο Πανεπιστήμιο Obafemi Awolowo, επίσης στη νοτιοδυτική Νιγηρία.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχίες με τον κόσμο να θέτει ερωτήματα σχετικά με τους κανονισμούς και τη διαχείριση των ζωολογικών κήπων της χώρας και τον χειρισμό των άγριων ζώων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα