Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 παιδιά σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου

Διαβάζεται σε 2'
Πυρκαγιά σε κτίριο στη Νιγηρία (αρχείου)
Πυρκαγιά σε κτίριο στη Νιγηρία (αρχείου) AP PhotoSunday Alamba)

Τραγωδία σημειώθηκε στη Νιγηρία, όπου τουλάχιστον 17 παιδιά έχασαν τη ζωή τους ενώ κοιμόντουσαν σε κοιτώνα σχολείου.

Τουλάχιστον 17 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα τόσα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον κοιτώνα ενός σχολείου, στη βορειοδυτική Νιγηρία, όπως ανέφεραν η αστυνομία και οι τοπικές αρχές.

Η τραγωδία σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης (4/2) στις εγκαταστάσεις ενός ανεπίσημου ισλαμικού σχολείου στην πόλη Κάουρα Ναμόντα, στην Πολιτεία Ζαμφάρα, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιαζίντ Αμπουμπάκαρ. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, τον Αλίγιου Αμπουμπάκαρ Χαλίφα, περίπου 100 μαθητές ηλικίας από 10 έως 16 ετών βρίσκονταν στον κοιτώνα που τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στις 2 το πρωί.

«Στείλαμε τα παιδιά για ύπνο αλλά περίπου στις 2 άκουσα κραυγές. Έτρεξα έξω και είδα τον κοιτώνα να φλέγεται και μαθητές να προσπαθούν να γλιτώσουν. Χάσαμε 17 μαθητές και άλλοι 17 είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα», πρόσθεσε ο διευθυντής.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μπόλα Άχμεντ Τινούμπου συλλυπήθηκε γονείς και εκπαιδευτικούς και κάλεσε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, να θέσουν ως προτεραιότητά τους την ασφάλεια των μαθητών και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Τα ανεπίσημα ισλαμικά σχολεία έχουν πολλαπλασιαστεί στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Οι μαθητές ζουν ουσιαστικά από την ελεημοσύνη ή κάνοντας διάφορες μικροδουλειές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα