Nord Stream 1: Φωτογραφίες από τον κατεστραμμένο αγωγό – “Λείπουν 50 μέτρα”

Nord Stream 1: Φωτογραφίες από τον κατεστραμμένο αγωγό – “Λείπουν 50 μέτρα”
Swedish Coast Guard via AP, File

Υποβρύχιες φωτογραφίες από τις φθορές που υπέστη ο αγωγός Nord Stream 1 στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας έφερε στη δημοσιότητα σουηδική εφημερίδα.

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες υποβρύχιες φωτογραφίες του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας στο σημείο όπου η έκρηξη έσπασε τον σωλήνα, έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα Expressen.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τουλάχιστον πενήντα μέτρα της γραμμής φυσικού αερίου φαίνεται να έχουν καταστραφεί μετά την έκρηξη, κάτι που δείχνει και την ισχύ της.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία της Κοπεγχάγης σε σημερινή δήλωσή της αναφέρει πως μετά από προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream αποδείχτηκε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από “ισχυρές εκρήξεις”.

https://www.expressen.se/

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα