Νότια Αφρική: 17 νεκροί από πυροβολισμούς σε τελετή πένθους – Αναζητούνται οι δράστες

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νότιας Αφρικής
Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νότιας Αφρικής (φωτογραφία αρχείου) South African Police Services via AP

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών για επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών με 17 νεκρούς.

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς σε απομακρυσμένη πόλη της Νότιας Αφρικής, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Δύο αγροικίες στην πόλη Lusikisiki του Ανατολικού Ακρωτηρίου αποτέλεσαν στόχο, σύμφωνα με την αστυνομία, με 12 γυναίκες και έναν άνδρα να σκοτώνονται στη μία τοποθεσία και τρεις γυναίκες και έναν άνδρα σε μια δεύτερη τοποθεσία.

Ένα 18ο θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ανέφερε η Αστυνομική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα ήταν συγγενείς και γείτονες στο χωριό Nyathi, Ngobozana στο Lusikisiki και φαίνεται να είχαν συγκεντρωθεί σε σπίτια προκειμένου να παραστούν σε μια παραδοσιακή τελετή πένθους για μια μητέρα και μια κόρη που δολοφονήθηκαν πριν από ένα χρόνο.

Τα θύματα πακετάριζαν αγαθά και δώρα, μεταξύ των οποίων και έπιπλα, για την εκδήλωση, όταν σημειώθηκε η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dispatch Live ανέφερε ότι ο δήμαρχος της τοπικής Ingquza Hil, Nonkosi Pepping, δήλωσε: “Οι ένοπλοι ήρθαν και πυροβόλησαν τυχαία σκοτώνοντας τους πάντες. Γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν επίσης στους αιματηρούς πυροβολισμούς. Αυτό έχει αφήσει την κοινότητα τρομοκρατημένη”.

Οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το περιστατικό “φρικιαστικό” και “παράλογο“, αλλά δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει το κίνητρο ή προβεί σε συλλήψεις.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα