Ντομπρόβσκις: Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα

default image

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα της Τρίτης το απόγευμα, που όπως είπε αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις των Θεσμών, στην πρόταση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή

“Τις τελευταίες δυο ημέρες έχουν έρθει δυο αιτήσεις πρώτα αίτημα για διετές δάνειο στο EMS, κάποια καλύτερα διαρθρωτικά μέτρα και επιμήκυνση από το ΤΧΣ. Χθες έλαβε χώρα μια τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε αυτά τα αιτήματα” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως εξήγησε σε ότι αφορά την επιμήκυνση η απόφαση ήταν αρνητική. “Δεν ήταν νομικά αλλά και τεχνικά δυνατό. Ως αναφορά την καλύτερη διάρθρωση του θέματος, το θέμα έχει συζητηθεί στο eurogroup του 2012, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων το τελευταίο διάστημα” σημείωσε.

“Στην παρούσα φάση δεν έχουμε πρόγραμμα, του οποίου τους όρους μπορούμε να συζητήσουμε τα προαπαιτούμενα, η συζήτηση θα λάβει χώρα σε ένα πλαίσιο ενός πιθανού νέου προγράμματος. Η Επιτροπή κάνει μια κατ’ αρχήν αξιολόγηση του αιτήματος και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα στο eurogroup και αυτό θα αποφανθεί” είπε.

“Έχουμε λάβει δύο προγράμματα οπότε δεν υπάρχουν μυστικά, ήταν επίσημα αιτήματα για ένα νέο πρόγραμμα και μια ενδεχόμενη παράταση του μέχρι χθες υφιστάμενου προγράμματος. Οι συζητήσεις αντικατοπτρίζονται και στις προτάσεις για προαπαιτούμενα των Θεσμών” σημείωσε, αλλά τόνισε πως τώρα είμαστε σε διαφορετική διαδικασία. “Πρέπει να αρχίσουμε τις διαβουλεύσεις αναφορικά με ένα νέο πρόγραμμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα