ΗΠΑ: Ο J.D. Vance υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
Ο γερουσιαστής από το Οχάιο J. D. Vance
Ο γερουσιαστής από το Οχάιο J. D. Vance AP Photo

Ο γερουσιαστής από το Οχάιο Τζέι Ντι Βανς (J.D. Vance) υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ. Η ανάρτηση του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον γερουσιαστή από το Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς (J.D. Vance) για υποψήφιο αντιπρόεδρό του, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα (15/7) στο Μιλγουόκι.

“Έπειτα από μακροχρόνια διαβούλευση και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής J.D. Vance από τη μεγάλη πολιτεία του Οχάιο”, ανέφερε με ανάρτησή του ο Τραμπ στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social.

“Ο J.D. υπηρέτησε έντιμα την πατρίδα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε δύο χρόνια, Summa Cum Laude, και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Γέιλ, όπου ήταν συντάκτης του περιοδικού “The Yale Law Journal” και πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων του Γέιλ. Το βιβλίο του J.D., “Hillbilly Elegy”, έγινε μεγάλο μπεστ σέλερ και κινηματογραφική ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους σκληρά εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες της χώρας μας.

Ο J.D. είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Χρηματοοικονομικά, και τώρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους αγωνίστηκε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς εργάτες και αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πιο πέρα….”, πρόσθεσε.

Λίγα λόγια για τον J.D. Vance

Ο 39χρονος J.D. Vance εισήλθε στο Κογκρέσο με τη βοήθεια του Τραμπ, του οποίου η υποστήριξη τον βοήθησε να κερδίσει μια δύσκολη αναμέτρηση το 2022.

Αρχικά, το 2016 ήταν επικριτικός απέναντι στον Τραμπ και έξι χρόνια αργότερα, ο Τραμπ τον ταπείνωσε δημόσια -αφού τον υποστήριξε στις εκλογές του 2022-, όπως αναφέρει το CNN.

Στη Γερουσία, ο Vance υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και συχνά ψηφίζει σύμφωνα με τα συμφέροντα του πρώην προέδρου. Αντέδρασε στο νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος, υιοθετώντας την κριτική του Τραμπ.

Επίσης είναι στενός φίλος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικάνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα