Ντόναλντ Τραμπ: Βίντεο δείχνει πως γλίτωσε από τη σφαίρα

Διαβάζεται σε 2'
Ντόναλντ Τραμπ: Βίντεο δείχνει πως γλίτωσε από τη σφαίρα
epa11476882 Former US President Donald Trump is rushed off stage by secret service after an incident during a campaign rally at the Butler Farm Show Inc. in Butler, Pennsylvania, USA, 13 July 2024. Former US President Donald Trump stated on social media that a bullet pierced the upper part of his right ear and that a person attending the rally was killed, another was injured and that the alleged shooter was dead. EPA/DAVID MAXWELL

Νέο βίντεο αποτυπώνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ γλίτωσε από τους πυροβολισμούς του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς το Σάββατο (13/7).

Νέο βίντεο δείχνει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γλίτωσε από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς στην Πενσυλβάνια το Σάββατο (13/7).

Την στιγμή που ο Κρουκς πυροβόλησε, ο Τραμπ γυρνά το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά για να διαβάσει ένα διάγραμμα για τους μετανάστες. Εκείνη τη στιγμή, αυτό που θα ήταν μια θανατηφόρα βολή, τελικά του έσκισε ένα μικρό κομμάτι από το αυτί του.

Στο ίδιο βίντεο αποτυπώνεται πως αν ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να κοιτάει ευθεία προς το συγκεντρωμένο πλήθος, η σφαίρα θα είχε καρφωθεί στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρότερο -ή και ακόμα θανατηφόρο- τραυματισμό του.

Ένας παριστάμενος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το κίνητρο του 20χρονου δράστη της επίθεσης, Τόμας Μάθιου Κρουκς, παραμένει αδιευκρίνιστο, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν μετά την επίθεση. Ο Κρουκς, οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, πυροβόλησε πολλές φορές κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη στέγη κτιρίου, που βρισκόταν περίπου 150 μέτρα μακριά από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια το Σάββατο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε από την επίθεση, αναφέροντας ότι μια σφαίρα «διαπέρασε» το πάνω μέρος του αυτιού του. Οι εικόνες του πρώην προέδρου με αίμα να ρέει στο πρόσωπό του και τη γροθιά του υψωμένη στον αέρα έχουν ήδη περάσει στην ιστορία.

Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφριά
Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφριά AP

“Θα έπρεπε να είμαι νεκρός”, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την οποία περιέγραψε ως μια “πολύ σουρεαλιστική εμπειρία”, σε συνέντευξη που παραχώρησε μια μέρα μετά την απόπειρα κατά της ζωής του, στην New York Post.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφερε μάλιστα πως “ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα