Ο “Αδόλφος Χίτλερ” έχει βγάλει ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο “Αδόλφος Χίτλερ” έχει βγάλει ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού
Ο Αδόλφος Χίτλερ, φωτογραφία αρχείου AP Photo

Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατάφερε να βγάλει ο "Αδόλφος Χίτλερ" καθώς και οι Μίκυ Μάους και Μπομπ Σφουγγαράκης. Τα ευτράπελα στο σύστημα έκδοσης των βεβαιώσεων στην ΕΕ.

Κενά ασφαλείας φαίνεται να παρουσιάζει το σύστημα πιστοποιητικών εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και απόδειξη γι’ αυτό δεν είναι άλλη από την έκδοση πράσινου πιστοποιητικού για τον κορονοϊό από τον… Αδόλφο Χίτλερ.

Ο ηγέτης των ναζί εξέδωσε ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα, προτού τελικά ακυρωθεί.

Όπως όλα δείχνουν, κάπως βρέθηκε στα λάθος χέρια το κρυπτογραφημένο κλειδί που χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κοορνοϊού σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να έχουν πλαστογραφηθεί ψεύτικα πιστοποιητικά για πραγματικούς ανθρώπους.

Χακερς στο dark web εντοπίστηκαν πρόσφατα να πωλούν πρόσβαση στη δημιουργία πλαστών ψηφιακών πιστοποιητικών έναντι 300 δολαρίων το ένα. Όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους τι έκαναν, όπως αναφέρει το gizmodo.com ένας από αυτούς τους έδειξε το εν ενεργεία πιστοποιητικό του Αδόλφου Χίτλερ. Εκτός από τον πρώην δικτάτορα, αντίστοιχα πιστοποιητικά φαίνεται να έχουν ο Μίκυ Μάους και ο Μπομπ Σφουγγαράκης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πάσο περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από παραποίηση, με αποτέλεσμα τα παραπάνω περιστατικά να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του συστήματος του “εμβολιαστικού διαβατηρίου” της ΕΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα