Ο Μπάιντεν λέει πως “έκανε λάθος” και καλεί τον Τραμπ σε νέο debate

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μπάιντεν λέει πως “έκανε λάθος” και καλεί τον Τραμπ σε νέο debate
Ο Τζο Μπάιντεν Associated Press

Έτοιμος να αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ σε μία νέα τηλεμαχία δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν ενώ αναγνώρισε πως ήταν λάθος που κάλεσε “να μπει στο στόχαστρο”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Δευτέρα (15/7) πως θέλει εκ νέου να αναμετρηθεί με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ τον Σεπτέμβριο, παρά την πρώτη και καταστροφική για τον ίδιο τηλεμαχία στα τέλη Ιουνίου.

“Θέλω να δώσω μάχη μαζί του όταν συμφωνήσαμε (…) τον Σεπτέμβριο”, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC ο 81χρονος πολιτικός, η εμφάνιση του οποίου, στα τέλη του περασμένου μήνα πολλαπλασίασε τις αμφιβολίες, ειδικά στην παράταξή του, τόσο για την ηλικία του όσο και για τη δυνατότητά του να φέρει σε πέρας δεύτερη θητεία.

Ο ίδιος έσπευσε να απορρίψει τις όποιες κακόβουλες αναφορές για την πνευματική του υγεία και την αντοχή του, διαβεβαιώνοντας πως η “πνευματική μου οξύτητα είναι καλή, διάβολε”.

“Σε τριάμισι χρόνια έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είμαι έτοιμος να κριθώ για αυτό”, τόνισε, αναγνωρίζοντας πάντως πως οι ανησυχίες για την ηλικία του είναι “θεμιτές”.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε πως “έκανε λάθος”, όταν είπε πως “είναι καιρός ο Ντόναλντ Τραμπ να μπει στο στόχαστρο”, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δωρητές της παράταξής του στις αρχές της περασμένης εβδομάδας,δηλαδή μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του.

“Είναι καιρός ο Τραμπ να μπει στο στόχαστρο”, είχε πει ο κ. Μπάιντεν την 8η Ιουλίου και λίγες μέρες μετά ανακάλεσε. “Ήταν λάθος που χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη”, αναγνώρισε μιλώντας στο NBC. “Εννοούσα να επικεντρωθούμε σ’ αυτόν, στο τι κάνει, στα μέτρα που προτείνει, στα ψέματα που είπε στο ντιμπέιτ”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα