Ο Μπάιντεν βαδίζει προς την έξοδο στο εξώφυλλο του TIME – “Πανικός”

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP

Η παρουσία του Τζο Μπάιντεν στο debate έχει προκαλέσει “πανικό”, με το περιοδικό TIME να του “δείχνει” την έξοδο από την εκλογική κούρσα

Ντόμινο κριτικής προς τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, έχει προκαλέσει η παρουσία του στο debate της Πέμπτης (27/06) όπου αναμετρήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της κούρσας για τον Λευκό Οίκο.

Η επίδοση του Τζο Μπάιντεν στο debate χαρακτηρίστηκε από πολλούς “καταστροφική” με τις αντιδράσεις να είναι έντονες και εντός του στρατοπέδου των Δημοκρατικών.

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση των New York Times το βράδυ της Παρασκευής, οι οποίοι ζητούν από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να αποχωρήσει από την κούρσα, σημειώνοντας μάλιστα πως “η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του”.

Στο ίδιο κλίμα αλλά χωρίς πολλά λόγια, το εξώφυλλο του περιοδικού TIME χρησιμοποιεί μία μόνο λέξη για να περιγράψει την παρουσία του Τζο Μπάιντεν στο debate και αυτό που ακολουθεί από την επόμενη ημέρα, και αυτή είναι “πανικός”.

Παράλληλα, στο κάτω δεξιά μέρος του εξωφύλλου υπάρχει η φιγούρα του Τζο Μπάιντεν, με τον αμερικανό πρόεδρο να φαίνεται πως βαδίζει προς την έξοδο. 

Μια σειρά από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι επικρατεί κύμα “πανικού” στους Δημοκρατικούς, τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές και περίπου έξι εβδομάδες πριν από το συνέδριο που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, αναμενόταν ότι θα δώσει το χρίσμα στον πρόεδρο.

Επί του παρόντος, ωστόσο, κανένα ηχηρό όνομα του Δημοκρατικού Κόμματος δεν έχει εκφράσει δημόσια την αμφισβήτησή του προς τον Μπάιντεν, πόσο μάλλον να βγει μπροστά για να τον αντικαταστήσει.

Άλλωστε, εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν προχώρησε νωρίτερα σε διευκρίνηση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμιά συζήτηση σχετικά με παραίτηση του προέδρου των ΗΠΑ από την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του και ο ίδιος προτίθεται να συμμετάσχει σε debate τον Σεπτέμβριο απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα