Ο Μπάιντεν ξορκίζει την ηλικία του: “Λέτε ότι είμαι γέρος, λέω ότι είμαι σοφός”

Ο Μπάιντεν ξορκίζει την ηλικία του: “Λέτε ότι είμαι γέρος, λέω ότι είμαι σοφός”
Τζο Μπάιντεν 2023 Patrick Semansky/AP Photo

Ο Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να διαλύσει τις αμφιβολίες που υπάρχουν στην αμερικανική κοινωνία για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του λόγω της ηλικίας του.

O Τζο Μπάιντεν είναι 80 ετών. Αυτό τον κάνει τον πιο ηλικιωμένο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Και όμως, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία.

Μιλώντας το Σάββατο το βράδυ στο δείπνο της Ενωσης Ανταποκριτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου ο Μπάιντεν επιχείρησε να ελαφρύνει λίγο την ατμόσφαιρα:

“Την πρώτη τροπολογία του συντάγματός μας την έγραψε ο καλός μου φίλος Τζίμι Μάντισον” τόνισε χαμογελαστός ο Αμερικανός πρόεδρος” αναφερόμενος στον Μάντισον που πέθανε μόλις το…1836.

“Καταλαβαίνω” συνέχισε “ότι η ηλικία είναι ένας απολύτως λογικό ζήτημα. Εννοώ τον τίτλο των New York Times που έλεγε η προχωρημένη ηλικία του Μπάιντεν είναι πρόβλημα αλλά του Τραμπ όχι”.

Και στο τέλος συμπέρανε: “Λέτε ότι είμαι μεγάλος, λέω ότι είμαι σοφός”.

Οσο πάντως και αν το παλεύει ο Μπάιντεν, οι ψηφοφόροι το ζήτημα της ηλικίας του το σκέφτονται γι’ αυτό και τό ποσοστό όσων στηρίζουν την εκ νέου υποψηφιότητά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα