Ο Banksy ξαναχτύπησε: Tι ζωγράφισε σε φυλάκιο της αστυνομίας του Λονδίνου

Διαβάζεται σε 2'
Ο Banksy ξαναχτύπησε: Tι ζωγράφισε σε φυλάκιο της αστυνομίας του Λονδίνου
EPA/ANDY RAIN

Ο Banksy ολοκλήρωσε την εβδομάδα των ζώων, μετατρέποντας φυλάκιο της αστυνομίας σε ενυδρείο.

Ο Banksy συνέχισε για 7η ημέρα τον οίστρο που έχει επιδείξει την τελευταία εβδομάδα, ζωγραφίζοντας ζώα σε διάφορα σημεία του Λονδίνου.

Μετά την κατσίκα, τους δυο ελέφαντες, τις τρεις μαϊμούδες, το λύκο σε δορυφορικό ‘πιάτο’, τους δυο πελεκάνους και τη γάτα, ζωγράφισε ψαράκια σε φυλάκιο της αστυνομίας που βρίσκεται κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και πια παραπέμπει σε ενυδρείο.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις δουλειές στη σελίδα του Banksy στο Instagram.

Η City of London Police δήλωσε πως γνωρίζει για το βανδαλισμό και είναι σε επικοινωνία με την City of London Corporation στην οποία ανήκει ο νέος καμβάς του Bansky.

Εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανίστηκε στο σημείο και ζητούσε από τους περαστικούς να μην κάθονται δίπλα στο έκθεμα, το οποίο θα διατηρηθεί ως έργο τέχνης.

Τα φυλάκια είχαν εγκατασταθεί το ‘90, για τους τροχονόμους που έλεγχαν όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους και για να αποτρέψουν ενδεχόμενη επίθεση του IRA.

Ο καλλιτέχνης Daniel Lloyd-Morgan, ο οποίος αναπαράγει τα έργα του Bansky δήλωσε στο BBC ότι «είναι πραγματικά εμψυχωτικό για τους ανθρώπους του Λονδίνου αυτό που συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχει μια φασαρία γύρω από τη δουλειά του.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το έργο τέχνης, αλλά με ολόκληρο το περιβάλλον που δημιουργεί. Γίνεται ένα είδος έργου τέχνης από μόνο του, ως προς το ποια είναι η συνέχεια, τους ανθρώπους που το κλέβουν ή το απομακρύνουν».

Ο Lloyd-Morgan είπε και ότι είχε προγραμματίσει να πάει διακοπές, αλλά τις ανέβαλε για το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι αποκαλύψεις του Banksy την επόμενη εβδομάδα.

Από εκείνες της περασμένης εβδομάδας, οι 3 έχουν απομακρυνθεί ή καλυφθεί. Για παράδειγμα, η γάτα σε ξύλινο billboard του βόρειου Λονδίνου σβήστηκε’ γιατί «θα μπορούσε να σκιστεί και αυτό θα ήταν επικίνδυνο για όποιο το επιχειρούσε». Εξαφανίστηκε και το ‘πιάτο’ με το λύκο, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη. Η ομάδα του καλλιτέχνη είπε πως πιθανότατα εκλάπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα