O Bernie Sanders ‘τα σπάει’ σε σκετσάκι στο SNL

default image

Ο υποψήφιος των δημοκρατικών που "κοιτάει" κατάματα το μέχρι πρότινος αδιαφιλονίκητο φαβορί της κούρσας, Χίλαρι Κλίντον, αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο ελκυστικός στους ψηφοφόρους... έχει και χιούμορ (vid)

Ο Berny Sanders είναι η αποκάλυψη στην κούρσα των δημοκρατικών για το χρίσμα εν όψει των προεδρικών εκλογών στην Αμερική. Όχι μόνο αναδείχτηκε σε υπολογίσιμη δύναμη σε αυτό που πριν ένα χρόνο φαινόταν τελειωμένη υπόθεση στο στρατόπεδο των δημοκρατικών, αλλά φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερη δυναμική στην αμερικανική κοινωνία.

Ο Sanders δέχτηκε την πρόταση των υπευθύνων της σατιρικής εκπομπής Saturday Night Live και συμμετείχε σε ένα σκετσάκι απολαυστικό, όσο και ενδεικτικό πως δεν “μασάει τα λόγια” του. Σε μια στιχομυθία γεμάτη συμβολισμούς, ο υποψήφιος με τους δημοκρατικούς έθεσε πολύ εύστοχα το πολιτικό του στίγμα με χιούμορ και νόημα.

Το σκηνικό μας μεταφέρει στην κουπαστή του Τιτανικού, όπου ένας από τους επιβαίνοντες εξηγεί πως η οικονομική του ευμάρεια και το στάτους θα πρέπει να του επιτρέψουν να ανέβει εκείνος στη σωστική λέμβο, σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους. Τότε, εμφανίζεται ο Sanders, επευφημούμενος από το κοινό της εκπομπής, να του απαντά: “Έχω βαρεθεί το 1% να τυγχάνει μεροληπτικής συμπεριφοράς. Αρκετά! Πρέπει να ενωθούμε και να δουλέψουμε μαζί, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα” λέει με σαφή τον υπαινιγμό σε όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην αμερικανική κοινωνία. “Μου ακούγεται σαν σοσιαλισμός” του απαντά ο κωμικός. “Δημοκρατικός σοσιαλισμός” σημειώνει ο Sanders που εξηγεί πως αυτή η διευκρίνηση αποτελεί τεράστια διαφορά.

Δείτε το βίντεο:

Ο Αμερικανός πολιτικός με πολωνική και εβραϊκή καταγωγή, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του Eli μετανάστευσε από την Πολωνία το 1921, σε ηλικία 17 ετών, ενώ και η μητέρα του έχει καταγωγή από τη Ρωσία και την Πολωνία και εβραϊκές ρίζες. Άλλωστε στο βίντεο ο Sanders αυτοσαρκάζεται σε ό, τι αφορά την καταγωγή του λέγοντας: “Το όνομά μου είναι Μπέρνι Σάντερς Γουίτσκι. Αλλά θα το αλλάξουμε όταν φτάσουμε στην Αμερική, ώστε να μην ακούγεται τόσο εβραϊκό.

O Sanders έκανε και ένα σχόλιο για τις επερχόμενες εκλογές στο New Hampshie, σημειώνοντας πως τα πράγματα πηγαίνουν “πολύ, πολύ καλά”. Μετά την ιστορική ισοπαλία στην Αϊόβα, οι Δημοκρατικοί θα αναμετρηθούν στις 9 Φλεβάρη στο New Hampshire, όπου ο Αμερικανός φαίνεται να διατηρεί στις δημοσκοπήσεις ιδιαίτερα ισχυρό προβάδισμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον με ποσοστό 55,6%, έναντι 38.9% για την αντίπαλό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα