Ο Μπούτετζετζ προσέλαβε την πρώην αντιπρόεδρο της Goldman Sachs

Ο Μπούτετζετζ προσέλαβε την πρώην αντιπρόεδρο της Goldman Sachs
Ο Πιτ Μπούτετζετζ σε ομιλία του AP

Η μεγάλη αποκάλυψη των εσωκομματικών εκλογών των Δημοκρατικών στην Αϊόβα προχώρησε σε πρόσληψη που ήδη συζητείται πολύ.

Με σχεδόν καταμετρημένο το 97% των ψήφων ο Πιτ Μπούτετζετζ είναι ο νικητής, έστω και με βραχεία κεφαλή, των εσωκομματικών εκλογών στην Αϊόβα των ΗΠΑ (26,2% έναντι 26,1% του Μπέρνι Σάντερς).

Αυτό όμως δεν είναι το πιο σημαντικό νέο που έρχεται από το στρατόπεδο του 38χρονου του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα. Το επιτελείο του νεαρού πολιτικού ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη ότι καθήκοντα διευθύντριας εθνικής πολιτικής για λογαριασμό του αναλαμβάνει η Σόναλ Σαχ.

Πρόκειται για μεγαλοστέλεχος της αγοράς η οποία μάλιστα για μία τριετία (2004-2007) εργάστηκε στην περιβόητη Goldman Sachs ως αντιπρόεδρος! Στη συνέχεια, μεταπήδησε στο κολοσσό της Google όπου εργάστηκε ως σύμβουλος ανάπτυξης. Είναι, κοντολογίς, στέλεχος που έχει υπηρετήσει από πολλά πόστα το μεγάλο οικονομικό κατεστημένο των ΗΠΑ.

Μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη πρόσληψη, η κριτική έκανε την εμφάνισή της. Η επικεφαλής υπηρεσιών τύπου του Μπούετζετζ αναγκάστηκε μάλιστα να δηλώσει ότι “η Σαχ, όσο εργάστηκε στην Goldman Sachs δεν είχε πάρει μέρος σε κανένα ντιλ και δεν είχε αποκομίσει το παραμικρό κέρδος από ντιλ”.

Η εν λόγω τράπεζα έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για εφαρμογή αθέμιτων πρακτικών αλλά και για πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία φούσκας στην αμερικανική οικονομία που “έσκασε” με συνέπεια τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα