Ο διοικητής του μεγάλου τζαμιού στο Παρίσι καλεί σε προσευχή την Παρασκευή

default image

Οι Μουσουλμάνοι της Γαλλίας βγαίνουν δημόσια και καταγγέλλουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με τον διοικητή του μεγαλύτερου ίσως τζαμιού της χώρας να καλεί σε κοινή προσευχή για τους νεκρούς των τζιχαντιστών

Ο διοικητής του μεγάλου τζαμιού στο Παρίσι, Νταλίλ Μπουμπακέρ, κάλεσε τη Δευτέρα το απόγευμα όλους του Ιμάμηδες να πάρουν μέρος σε μια “κοινή προσευχή” ως φόρο τιμής στα θύματα των νεκρών της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Μπουμπακέρ απηύθηνε την έκκληση αυτή “για να γίνει εμφανής η συμπόνοια μας και να συμμετέχουμε στον πόνο των οικογενειών”. 

Ο Μπουμπακέρ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και καταδίκασε τις ακατανόμαστες πράξεις βίας που προκάλεσαν παντελώς αθώα θύματα. “Εμείς, οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας, δεν μπορούμε παρά να επιμείνουμε στην εθνική συνοχή ώστε να απορρίψουμε όλοι μαζί αυτό το κακό που μας χτυπά και μας επιτίθεται χωρίς διακρίσεις”.

 

Την Κυριακή άλλωστε, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι στο Παρίσι άφησαν από κοινού λουλούδια μπροστά από το κέντρο Bataclan, όπου 89 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Μια σύμπραξη δύο πολύ σημαντικών θρησκειών στη χώρα, ενώ το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε και στην Εσόν, στο σημείο όπου συνέβη ένα από τα πολλαπλά χτυπήματα της Παρασκευής. 

Πηγή: Le Parisien

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα