Ο Έλον Μασκ “αγωνιά” για το δημογραφικό της Ελλάδας – Η νέα ανάρτηση

Διαβάζεται σε 2'
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

Την υπογεννητικότητα στη χώρα μας σχολιάζει για άλλη μια φορά ο Έλον Μασκ. Η ανάρτησή του στο X (Twitter) και τα στοιχεία που επικαλείται.

Σε μια νέα ανάρτηση που σχετίζεται με την Ελλάδα προχώρησε ο Έλον Μασκ στο X (Twitter).

Για άλλη μια φορά, το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ αναδημοσίευσε την ανάρτηση ενός άλλου χρήστη του Χ (Twitter), ο οποίος, επικαλούμενος δημοσίευμα του Express, παρουσίαζε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

“Η πτώση του πληθυσμού είναι η μεγαλύτερη απειλή της Ελλάδας” έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο χρήστης με το όνομα Mario Nawfal, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως: “Νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%”.

“Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000” ανέφερε, επίσης, ο χρήστης, επικαλούμενος την ίδια πηγή, καταλήγοντας πως: “Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού”.

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε την ανάρτηση του χρήστη και σχολίασε: “Ουάου, είναι σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα”.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ “ανησυχεί” για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης του Χ και της Tesla, είχε μοιραστεί ένα αμφιλεγόμενο δημοσίευμα, γράφοντας πως “Η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων”.

Σημειώνεται πως γενικά ασχολείται συχνά-πυκνά στις αναρτήσεις του με την Ελλάδα, αφού άλλες φορές έχει γράψει αναρτήσεις στα ελληνικά, ενώ είχε ασχοληθεί ακόμη και με την… Ελένη Τσολάκη!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα