Ο ευρωσκεπτικιστής Nuttall που μας έλεγε να βγούμε απ’ την ΕΕ είναι ο νέος Farage

default image

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Paul Nuttall είναι ο νέος πρόεδρος του UKIP μετά το τέλος της αρχηγίας του Farage

Το αγαπημένο παιδί του Nigel Farage, ο Paul Nuttall, εκλέχθηκε πρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip, το οποίο ηγήθηκε της εκστρατείας που οδήγησε εν τέλει στο Brexit.

Ο Nuttall ήταν ο αναπληρωτής αρχηγός των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών θα είναι τώρα ο κύριος συνομιλητής της Theresa May στην προσπάθεια της χώρας να φύγει από την Ε.Ε. με “ήπιο τρόπο”.

Στα 39 του χρόνια θεωρείται ανερχόμενος πολιτικός στη Βρετανία και έχει τη στήριξη του Neil Hamilton, επικεφαλής του UKIP στην Ουαλία που θυμίζουμε πως ψήφισε υπέρ του Brexit. Είναι μέλος του κόμματος από το 2004 και έχει επιβιώσει από το  Hillsborough. Στη Βρετανία θεωρούν πως ο Nuttall μπορεί να οδηγήσει το UKIP βαθύτερα μέσα στην εργατική τάξη κερδίζοντας ψήφους από τους Εργατικούς που στήριξαν επισήμως το Bremain και δείχνουν να χάνουν το έρεισμα τους στους φτωχότερους της περιφέρειας.

Οι κύριες θέσεις του: Θέλει να απαγορεύσει τη μπούρκα στους δημόσιους χώρους, αντιτίθεται της Σαρίας, είναι αντίθετος με τα αιολικά πάρκα και εμφανίζεται σκεπτικός ως προς την κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρει η  telegraph. Επίσης είναι επικεφαλής της καμπάνιας κατά της “πολιτικής ορθότητας” (political correctness).

Είναι αντίθετος με τις εκτρώσεις, ως Καθολικός, και επίσης ηγείται της καμπάνιας Save The Pub. Υποστηρίζει πως οι επαρχίες πρέπει να αποφασίζουν για το αν θα επιτρέπεται το κάπνισμα στις Pub τους, ή όχι.

Τον Φεβρουάριο του 2015, σε ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο παρότρυνε την Ελλάδα να αφήσει την Ευρωζώνη. “Προς τους Έλληνες λέω να παραμείνουν θαρραλέοι και να προστατέψουν τα δικαιώματά τους. Είστε οι δημιουργοί της δημοκρατίας και τώρα θα πρέπει να την σώσετε. Σκεφτείτε το θάρρος και το πνεύμα των προγόνων σας. Μην καμφθείτε, μην πέσετε, μην παραδοθείτε”, ανέφερε προτάσσοντας τα ίδια επιχειρήματα λαϊκιστικής υφής, γύρω από τα οποία δομήθηκε η καμπάνια υπέρ της βρετανικής εξόδου.

Στόχος του είναι να γίνει πιο συμπαθής στον αγγλικό Βορρά. Εκεί που η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ του Brexit. Ο Nuttall έχει δηλώσει άλλωστε πως σκοπεύει να μετατρέψει το Ukip σε ένα πατριωτικό κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργατικής τάξης.

Η εργατική τάξη δεν στηρίζει τους Συντηρητικούς, ενώ δεν πείθεται και από τους Εργατικούς. Οι ψηφοφόροι του Βορρά είναι απογοητευμένοι καθώς θεωρούν πως τα δύο κόμματα δεν μπόρεσαν να διαπραγματευτούν σωστά με την Ε.Ε. ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ τους επιρρίπτουν ευθύνες και για την οικονομική κατάσταση της εργατικής τάξης που επιδεινώνεται.

Το UKIP είναι για την ώρα ένα σχεδόν εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, έχοντας έναν μόνο βουλευτή, και πλέον περιμένει να μετουσιώσει τη “νίκη” του στο δημοψήφισμα, και σε εκλογικό αποτέλεσμα με κάποιο “άφθαρτο” πρόσωπο στην ηγετική καρέκλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα