Ο Γουόλς αποδέχθηκε το χρίσμα για την αντιπροεδρία – “Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου”

Διαβάζεται σε 5'
Ο Τιμ Γουόλς στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών
Ο Τιμ Γουόλς στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών (AP Photo/Erin Hooley)

Ο Τιμ Γουόλς, αποδέχθηκε επίσημα το χρίσμα για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Η ομιλία του στο στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Το χρίσμα του κόμματός του για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ αποδέχθηκε επίσημα, το βράδυ της Τετάρτης, ο Τιμ Γουόλς. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, ευχαρίστησε το κατάμεστο στάδιο και είπε πως η εκλογική μάχη μεταμορφώθηκε από την ανάδειξη της Κάμαλα Χάρις.

«Είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να αποδεχθώ το χρίσμα σας για την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Γουόλς καθώς ανέβηκε στη σκηνή, στο τέλος της τρίτης ημέρας του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών. «Όλοι εμείς είμαστε εδώ απόψε για έναν όμορφο, απλό λόγο. Αγαπάμε αυτή τη χώρα», είπε, σύμφωνα με το aljazeera.

«Θα έχετε χρόνο να κοιμηθείτε όταν πεθάνετε!», είπε χθες ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν. «Μένουν μόνο 76 ημέρες, δεν είναι τίποτα», δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα.

«Δουλειά μας, για όσους μας παρακολουθούν, είναι να ετοιμαστούμε για δράση», εξήγησε απευθυνόμενους στους χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος, από τους οποίους ζήτησε «να χτυπήσουν πόρτες», «να κάνουν τηλεφωνήματα και δωρεές».

Η ομιλία του Γουόλς στο Συνέδριο ήταν μία ευκαιρία να “συστηθεί” στον αμερικανικό λαό αφού δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στις ΗΠΑ μέχρι πριν από 15 ημέρες. Αν και παραδέχθηκε ότι δεν έχει εκφωνήσει ξανά λόγο μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο, πρόσθεσε ότι, ως πρώην προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου σε λύκειο, έχει συνηθίσει να δίνει ενθαρρυντικές ομιλίες. Το πλήθος απάντησε φωνάζοντας: «προπονητή, προπονητή, προπονητή!».

Ο ίδιος, επικεντρώθηκε στις εμπειρίες του ως προπονητής ποδοσφαίρου, στην θητεία του στην Εθνοφρουρά αλλά και το ζήτημα της υπογονιμότητας που αντιμετώπισε η οικογένειά του.

Ο 60χρονος κυβερνήτης της Μινεσότα, τόνισε τη σημασία της διατήρησης των προσωπικών ελευθεριών, επικρίνοντας τους Ρεπουμπλικανούς που έχουν περιορίσει τα δικαιώματα στην άμβλωση, προσθέτοντας ότι, κατά την εμπειρία του, οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν τέτοια ζητήματα ως προσωπικές υποθέσεις.

Ο Τιμ Γουόλζ στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών
Ο Τιμ Γουόλς στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών (AP Photo/Paul Sancya)

Παρόλο που δεν είναι σαφές αν η ομιλία του θα προσελκύσει νέους ψηφοφόρους, γοήτευσε περαιτέρω τους Δημοκρατικούς υποστηρικτές του με το υπόβαθρό του, αναφέρει το apnews.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε χθες το συνέδριο «φάρσα». Επίσης, ξεχώρισε τον προκάτοχό του, πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για μια εξαιρετικά επικριτική ομιλία στο συνέδριο το βράδυ της Τρίτης, λέγοντας ότι ο Ομπάμα ήταν «κακόβουλος». Ο Γουόλς περιέγραψε πώς μεγάλωσε στη Νεμπράσκα, πώς θέλησε να ασχοληθεί με τη διδασκαλία και την προπονητική ποδοσφαίρου στη Μινεσότα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επέκρινε τον Τραμπ αλλά και τον συνυποψήφιό του, Τζ.Ντ. Βανς, και εξαπέλυσε αρκετές αιχμές κατά των Ρεπουμπλικανών πολιτικών.

Η ζωή του Γουόλς

Ο Τιμ Γουόλζ στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών
Ο Τιμ Γουόλς στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Ο Γουόλς έχει δεχθεί ορισμένες κριτικές για υπερβολές σχετικά με το υπόβαθρό του. Η σύζυγός του αυτή την εβδομάδα διευκρίνισε ότι δεν υπεβλήθη σε εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ο Γουόλς, αλλά χρησιμοποίησε άλλες θεραπείες γονιμότητας. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν επίσης επικρίνει τον Γουόλς για ένα σχόλιο που έκανε το 2018 σχετικά με την οπλοφορία στον πόλεμο. Παρόλο που υπηρέτησε στην Εθνοφρουρά για 24 χρόνια, δεν στάλθηκε σε ζώνη πολέμου.

Ο Γουόλς έχει κάνει τον αγώνα της οικογένειάς του (σχετικά με την υπογονιμότητα) κεντρικό μέρος της αφήγησής του, θέλοντας να διαμορφώσει έναν απτό τρόπο σύνδεσης με τους ψηφοφόρους που ανησυχούν για τη διάβρωση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Την Τρίτη, Γκουέν Γουόλς, εξέδωσε δήλωση με την οποία περιέγραφε τη διαδικασία της ενδομήτριας σπερματέγχυσης (IUI), την μέθοδο δηλαδή που ακολούθησαν με τον σύζυγό της προκειμένου να γίνουν γονείς. «Αν δεν έχετε βιώσει την υπογονιμότητα, σας εγγυώμαι ότι γνωρίζετε κάποιον που το έχει κάνει», είπε ο Τιμ Γουόλς την Τετάρτη, στην ομιλία του.

Στο κοινό, δίπλα στη σύζυγο και την κόρη του Γουόλς βρισκόταν ο 17χρονος γιος του, ο Γκας, ο οποίος πετάχτηκε όρθιος όταν άρχισε την ομιλία του ο πατέρας του και φάνηκε να φωνάζει «αυτός είναι ο μπαμπάς μου», δακρύζοντας.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Τιμ Γουόλς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα