“Ο Ιησούς είχε τρανς σώμα” υποστηρίζει ερευνητής – Αντιδράσεις πιστών που μιλούν για “αίρεση”

“Ο Ιησούς είχε τρανς σώμα” υποστηρίζει ερευνητής – Αντιδράσεις πιστών που μιλούν για “αίρεση”
Jean Malouel - Large Round Pietà Leemage/AFP

Ένταση προκλήθηκε σε εσπερινό στην Αγγλία, όταν νεαρός ερευνητής υποστήριξε ότι ο "Χριστός έχει τρανς σώμα". Οι πιστοί έφυγαν σοκαρισμένοι από την εκκλησία, κάνοντας λόγο για αίρεση.

Σάλος προκλήθηκε στην Αγγλία, όταν ένας νεαρός ερευνητής με διδακτορικό στη θεολογία, υποστήριξε ότι ο Χριστός είχε “τρανς σώμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εσπερινό.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Τζόσουα Χιθ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε παρεκκλήσι του Trinity College στην Αγγλία, υποστήριξε πως, “Αν το σώμα του Χριστού είναι το σώμα όλων των σωμάτων, τότε το ταυτόχρονα αρσενικό και θηλυκό σώμα του Ιησού, όπως αυτό απεικονίζεται σε ορισμένα έργα τέχνης, είναι επίσης και ένα τρανς σώμα“.

Παρουσιάζοντας μερικούς μεσαιωνικούς πίνακες της Σταύρωσης, ο νεαρός ερευνητής συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι “το τραύμα από δόρυ στο πλευρό του Ιησού, με το αίμα να ρέει προς τη βουβωνική χώρα, μοιάζει με γυναικείο κόλπο“.

Jean Malouel - Large Round Pietà, Ο πίνακας στον οποίο αναφερόταν ο ερευνητής Leemage/AFP

Αντιδράσεις

Σύμφωνα με την Telegraph, η εισήγηση του Χιθ σόκαρε τους περισσότερους από τους παρευρισκόμενους πιστούς, με αρκετούς “να φεύγουν κλαίγοντας” ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι κατά την έξοδό του ένας πιστός φώναξε “αίρεση, αίρεση!”.

Αργότερα, μερικοί από τους πιστούς με ανώνυμη επιστολή τους στον κοσμήτορα του Trinity College δρ. Μάικλ Μπάνερ, περιέγραψαν ότι αισθάνθηκαν “αρκετά άβολα” κατά την ομιλία του Χιθ.

Έφυγα από τη λειτουργία κλαίγοντας. Περιφρονώ την ιδέα πως κάνοντας μια τρύπα στο σώμα ενός άνδρα, μέσω της οποίας μπορεί να υπάρξει διείσδυση, αυτός γίνεται γυναίκα”, έγραψε ένας πιστός. “Ήταν πραγματικά σοκαριστικό και με έκανε να νιώσω ανεπιθύμητος στην εκκλησία ενώ η σύντροφός μου ένιωσε σαν να βιάζεται”, συμπλήρωσε.

Ο κοσμήτορας του Trinity College υποστήριξε τον νεαρό ερευνητή

Ο κοσμήτορας του Trinity College στην Αγγλία, δρ. Μάικλ Μπάνερ, στην απάντησή του στην επιστολή, την οποία επιβεβαίωσε η Daily Telegraph, υποστήριξε πως η εικασία του νεαρού ερευνητή για το “τρανς σώμα του Χριστού” είναι “απολύτως θεμιτή”.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως ο Τζόσουα Χιθ, “Μας καλούσε να σκεφτούμε αυτές τις εικόνες του αρσενικού – θηλυκού σώματος του Χριστού, προσφέροντάς μας τροφή για σκέψη σε ζητήματα που αφορούν την τρανς κοινότητα σήμερα”.

“Δεν θα προσκαλούσα κάποιον που πίστευα ότι θα προσπαθούσε σκόπιμα να σοκάρει ή να προσβάλει τους πιστούς ή που θα μιλούσε εναντίον της χριστιανικής πίστης”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα