Ο Ίλον Μάσκ θα πάρει συνέντευξη από τον Τραμπ στο X

Διαβάζεται σε 3'
Ο Ίλον Μάσκ θα πάρει συνέντευξη από τον Τραμπ στο X
Elon Musk, Donald Trump AP Photo

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ πρόκειται να πάρει συνέντευξη από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Για σήμερα στις 8μ.μ. (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η πολυαναμενόμενη συνέντευξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον επιχειρηματία Ίλον Μασκ μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), της οποίας ο δεύτερος είναι ιδιοκτήτης.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από τον επίσημο λογαριασμό του Τραμπ στο X, ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, από την προεκλογική εκστρατεία του.

Η συνύπαρξη των δυο πολυσυζητημένων προσώπων, σύμφωνα με το reuters.com, μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω εκπλήξεις στις ήδη πολυτάραχες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η δημοκρατική αντίπαλός του Τράμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έχει σβήσει το προβάδισμα του στις δημοσκοπήσεις και έχει κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους με μια σειρά μαχητικών συγκεντρώσεων, με αποτέλεσμα η σημερινή συνέντευξη να δίνει μια ελπίδα στον Τράμπ να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο. Η συνέντευξη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ θα μπορούσε να επιτρέψει στον Τραμπ να έχει πρόσβαση σε ένα κοινό διαφορετικό από τους πιστούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που προσέρχονται στις συγκεντρώσεις του και παρακολουθούν τις συνεντεύξεις του στο Fox News.

Εντούτοις παρόμοια γεγονότα στην εν λόγω πλατφόρμα έχουν αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα. «Θα κάνω κάποια τεστ καθαρισμού του συστήματος απόψε και αύριο πριν από τη συζήτηση», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα του.

Η πρόσβαση του Τραμπ στο λογαριασμό του, τον @realDonaldTrump, αποκαταστάθηκε ένα μήνα αφότου ο Μασκ αγόρασε το τότε Twitter. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας είχαν αναστείλει την πρόσβαση του πρώην προέδρου σ’ αυτή, μετά την επίθεση των οπαδών του στο Κογκρέσο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Σχέση Τράμπ-Μάσκ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου υποστήριξε τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020, αλλά έκτοτε “μετακινήθηκε” προς τα δεξιά και υποστήριξε τον Ρεπουμπλικανό μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τράμπ τον Ιούλιο.

Ο Μάσκ, ο οποίος ηγείται της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, έχει επίσης ιδρύσει μια οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τράμπ. Η εν λόγω επιτροπή πολιτικής δράσης βρίσκεται τώρα υπό έρευνα στο Μίσιγκαν για πιθανές παραβιάσεις νόμων της πολιτείας για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τους ψηφοφόρους. Ο Τράμπ, ο οποίος ήταν από παλιά επικριτής των ηλεκτρικών οχημάτων, άλλαξε στάση μετά την υποστήριξη που δέχθηκε από τον Μάσκ. «Είμαι υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρέπει να είμαι, επειδή ο Ίλον με υποστήριξε πολύ σθεναρά. Έτσι δεν έχω επιλογή», δήλωσε ο Τράμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία United Auto Workers Σον Φάιν, ο οποίος διεξάγει προεκλογική εκστρατεία υπέρ της Χάρις, είπε πως ο Τραμπ «ξεπουλήθηκε».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εργασθεί για να κάνει δημοφιλή τα ηλεκτρικά οχήματα μέσω φορολογικών εκπτώσεων και άλλων μέτρων, στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου της να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή. Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έχουν αντιταχθεί στις επιδοτήσεις αυτές. Ο γερουσιαστής Τζ. Ντ. Βανς, υποψήφιος αντιπρόεδρος στο ψηφοδέλτιο του Τραμπ, υποστήριξε πως η πολιτική του Μπάιντεν απλώς επιδοτεί τους πλούσιους που αγοράζουν τα αυτοκίνητα αυτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα