Ο Ιρακινός ‘Ράμπο’ που έχει γίνει τρόμος του ISIS

default image

Ο Ιρακινός Ράμπο Abu Azrael, γνωστός ως ο "άγγελος του θανάτου" έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των τζιχαντιστών. Διαβάστε γιατί (Vids)

Ο Abu Azrael είναι ο Ιρακινός Ράμπο που έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη απειλή για το Ισλαμικό Κράτος, μιας και είναι αυτός που δεν διστάζει να διεξάγει “μάχες σώμα με σώμα” με τους τζιχαντιστές και να τους εξολοθρεύει.

Ο Abu Azrael, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ayub Faleh al-Rubaie, είναι ο αρχηγός των σιιτών ανταρτών και έχει αναλάβει εκτός από την εκπαίδευσή τους και τα σχέδια για τη διεξαγωγή του “ανταρτοπόλεμου” μεταξύ των δυο πλευρών, με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των περιοχών, όπου δραστηριοποιείται να τον θεωρούν ήδη ήρωα.

Εκτιμάται πως ο ίδιος έχει σκοτώσει περισσότερα από 1500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους και αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στο Ιράκ.

Μάλιστα, οι εκδηλώσεις λατρείας δεν σταματούν μόνον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υπάρχουν και τραγούδια που έχουν γραφτεί για τον ίδιο και δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές που τον έχουν κεντρικό θέμα. Την ίδια στιγμή, Ιρακινό τηλεοπτικό κανάλι ανακοίνωσε ότι σειρά κινουμένων σχεδίων με κυρίαρχο χαρακτήρα αυτόν του Abu Azrael.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα κατορθώματα του συγκεκριμένου “εθνικού” ήρωα βασίζονται σε Ιρανική και Ιρακινή προπαγάνδα.

(Πηγή: Vocativ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα