Ο ISIS πίσω από την επίθεση με ματσέτα κατά αστυνομικών στο Βέλγιο

default image

Ένας 33χρονος Αλγερινός, ο δράστης της επίθεσης στο Σαρλερουά. Γνωστός στις αρχές για αδικήματα, όχι για τρομοκρατία. Συνελήφθη άνδρας να κυκλοφορεί με ματσέτα στη Λιέγη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την Κυριακή ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα που πραγματοποίησε το Σάββατο ένας άνδρας κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, πριν δεχτεί τα πυρά ενός άλλου αστυνομικού και πέσει νεκρός.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Ο εκτελεστής της επίθεσης στο Σαρλερουά ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση σε απάντηση του καλέσματος για στόχευση πολιτών κρατών που ανήκουν στον συνασπισμό των σταυροφόρων”.

Λίγο νωρίτερα, οι εισαγγελείς του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι ο δράστης ήταν ένας 33χρονος Αλγερινός, που ζούσε στη χώρα από το 2012. “Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση είχε τρομοκρατικά κίνητρα. Ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα, όχι όμως για τρομοκρατία”, δήλωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με ματσέτα στη Λιέγη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο VRT την Κυριακή.

Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου αυξήθηκαν μετά τη σαββατιάτικη επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα