Ο Ισραηλινός πρόεδρος καλεί τον κόσμο “να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών”

Διαβάζεται σε 2'
Ισαάκ Χέρτσογκ
Ισαάκ Χέρτσογκ AP Photo

Στο μήνυμά του για την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, ο πρόεδρός του, Ισαάκ Χέρτσογκ, υποστήριξε πως η στήριξη στη χώρα του είναι ο δρόμος για να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε σήμερα τον κόσμο “να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη του κατά των εχθρών”, κατά την πρώτη επέτειο από την φονική επίθεση μαχητών της Χαμάς κατά του εβραϊκού κράτους.

Η 7η Οκτωβρίου του 2023 άφησε “σημάδι στην ανθρωπότητα (…), σημάδι στο πρόσωπο της Γης” και “ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει ότι για να αλλάξει την πορεία της ιστορίας και να φέρει την ειρήνη και ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή, πρέπει να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη του κατά των εχθρών”, αναφέρει ο Χέρτσογκ σε ανακοίνωσή του.

Άλλωστε χθες, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Arabiya της Σαουδικής Αραβίας, ο Ισαάκ Χέρτζογκ, κάλεσε τους πολίτες τόσο του Λιβάνου, όσο και του Ιράν να «εξεγερθούν» και να αντιταχθούν στον άξονα που καθοδηγείται από το ιρανικό καθεστώς.

«Αν αντισταθούμε μαζί και επιδείξουμε σθένος, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να δημιουργήσουμε μια δομή τύπου ΝΑΤΟ στην περιοχή, η οποία θα αποκλείσει τον ριζοσπαστισμό», δήλωσε, μιλώντας στα αγγλικά.

Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει το πώς μπορεί να αντιδράσει το Ισραήλ στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν, αναφέροντας μόνο πως «υπολογίζουμε όλες τις επιλογές σε αυτό το ζήτημα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα