O Καλατράβα ετοιμάζεται να φτιάξει τον ψηλότερο πύργο στο Ντουμπάι

default image

Το Ντουμπάι ετοιμάζεται να αγγίξει για μια ακόμη φορά τον ουρανό με την βοήθεια του Σαντιάγο Καλατράβα (Pics)

Ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο ετοιμάζεται να δημιουργήσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο.

Το νέο σχέδιο, που θα πραγματοποιήσει ο Σαντιάγο Καλατράβα, αναμένεται να κοστίσει κάτι παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και θα είναι ακόμα ψηλότερο και από το Burj Khalifa.

 

Το έργο θα χρηματοδοτήσει η κυβερνητική κατασκευαστική εταιρεία Emaar Properties, που αποφάσισε να προσλάβει τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα, με σκοπό να να φτιάξει το 8ο θαύμα του κόσμου.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρία τα νέο ψηλότερο κτήριο του κόσμου θα είναι εμπνευσμένο από τους “Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας”.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της εταιρείας Mohamed Alabbar ανακοίνωσε πως ο πύργος θα ξεπερνά τα 2717 πόδια, δηλαδή τα 825 μέτρα, ωστόσο δεν αποκάλυψε με ακρίβεια το πόσο ψηλός θα είναι μετά την ολοκλήρωσή του. “Δεν θα αποκαλύψω ακριβώς πόσο ψηλός θα είναι αυτός το πύργος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα είναι ψηλότερος από τον Burj Khalifa και θα ξεπερνά τα 2717 πόδια”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο νέος πύργος κόστους 1 δισ. δολαρίων θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 2,3 τετραγωνικών μιλίων στην άκρη του κολπίσκου του Ντουμπάι και θα φιλοξενήσει την World Expo του 2020.

 

Τέλος οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι δεν θα είναι ένας παραδοσιακός ουρανοξύστης, όπως το Burj Khalifa, καθώς θα κοσμείται από δέντρα και άλλα φυτά. Θα έχει εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο, εστιατόρια και γυάλινα μπαλκόνια που θα περιστρέφονται γύρω από το τείχος του πύργου.

(Πηγή: Bloomberg)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα