Ο Κασσελάκης ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να… μην αποχωρήσουν

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κασσελάκης ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να… μην αποχωρήσουν
Όπως όλα δείχνουν από τα έδρανα των επισκεπτών της Βουλής (φώτο) θα συνεχίζει να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας ο Στέφανος Κασσελάκης

Η παρέμβαση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Επιθετική ρητορική απέναντι σε όποιον αμφισβητεί την 3ετή προεδρία του εξαπέλυσε με την ομιλία του στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Απειλώντας μάλιστα με διαγραφές. Παράλληλα όμως απέφυγε την παραμικρή αναφορά στον Παύλο Πολάκη. Ωστόσο, κατέδειξε έντονη ανασφάλεια καλώντας μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να …μην αποχωρήσουν.

Παράλληλα ανακοίνωσε τις αλλαγές στο προεδρείο της Κ.Ο και την πρόταση να είναι ο Νίκος Παππάς ο νέος πρόεδρος της. Δίχως ουσιαστικά να αιτιολογήσει την αλλαγή αρκούμενος να επισημάνει πως ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής βρέθηκε στο στόχαστρο των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την ακαδημαϊκή του ιδιότητα ώς οικονομολόγου. Αναφερόμενος στην εσωκομματική κρίση δήλωσε πως «ειναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις και τριβές πριν αλλάξουν όλα στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ. Είμαι όμως αποφασισμένος: το κόμμα θα απωλέσει τάσεις και φράξιες και θα δώσει δύναμη και φωνή στη βάση».

Απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ζήτησε «ξεκάθαρη δημόσια δέσμευση όλων ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα «νέο φορέα» χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό. Καλώ επίσης όλες και όλους σε ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα τηρήσουν την απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, του Συνεδρίου,  της Κεντρικής Επιτροπής – όλες αυτές τις αλλεπάλληλες αποφάσεις οι οποίες με έχουν εξουσιοδοτήσει να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μίας μεγάλης προοδευτικής κυβερνητικής παράταξης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε την διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη λέγοντας ότι «όπως έχω πει σε όλες τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, είναι απαράδεκτο να γίνονται διαρροές και δη εν ώρα συνεδρίασης. Προφανώς αυτές οι διαρροές, είτε κειμένων είτε λεγομένων, οι οποίες είναι όλες αντικαταστατικές, δεν γίνονται καλόβουλα.Όπως δεν πρόκειται για πολιτική άποψη το να καλείς στην τηλεόραση τον Πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν συνειδητά να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά».

Ιδιαίτερα προσεκτικός ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης με τα ζητήματα που αφορούν τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν έκανε καμία αναφορά στην έδρα που κατέλαβε σήμερα η συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Πόπη Τσαπανίδου. Μόνη σχετική αναφορά του η εκτίμηση ότι αμφισβητήθηκε η προεδρία του στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. Δίχως όμως προσωπική αιχμή προς τον προκάτοχό του.

Τέλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην ενιαία έκφραση των πολιτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς τονίζοντας πως  «η χώρα δεν χρειάζεται ένα νεφελώδες «κέντρο» χωρίς ηθική και φιλοσοφική πυξίδα. «Κεντρώοι ψηφοφόροι» δεν είναι αναγκαστικά όσοι θέλουν μεσοβέζικες λύσεις στα πολιτικά προβλήματα. Απλά θέλουν ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και λύσεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα