Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει Τραμπ

default image

Άρθρο της κρατικής εφημερίδας της Πιονγιάνγκ παραθέτει τα πλεονεκτήματα της εκλογής Τραμπ, τον οποίο χαρακτηρίζει "σοφό πολιτικό" και "διορατικό υποψήφιο", ενώ καλεί τον αμερικανικό λαό να μην ψηφίσει τη "βαρετή" Χίλαρι

Ο Κιμ κλείνει το μάτι στον Ντόναλντ… φαίνεται πως η ηγεσία της Βόρειας Κορέας αισθάνεται ιδιαίτερα γοητευμένη από τη ρητοτική του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου, τόσο που φιλοξένησε άρθρο που εξυμνεί τα πολιτικά προσόντα και τη διορατικότητα του επιχειρηματία στο επίσημο φύλλο της κρατικής εφημερίδας.

Σε editorial της DPRK Today, ο αρθρογράφος που περιγράφει τον εαυτό του ως Κινέζο με υποτροφία στη χώρα, καλωσορίζει τις δηλώσεις του Αμερικανού υποψηφίου, σύμφωνα με τις οποίες πρότεινε να ανοίξει απευθείας διαύλους επικοινωνίας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Σεούλ. 

“Υπάρχει σειρά θετικών πτυχών στις ‘εμπρηστικές πολιτικές’ του Τραμπ” έγραψε ο αρθρογράφος και συμπλήρωσε: “Ο Τραμπ σημείωσε πως δεν θα αναμειχθεί σε ενδεχόμενο πόλεμο ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα. Δεν είναι αυτό μια ευτυχής συγκυρία, από την οπτική της Βόρειας Κορέας;”.

Αν και οι αναλυτές εξηγούν πως δεν πρόκειται για άρθρο που δημοσιεύεται απευθείας από τη διοίκηση, είναι σαφές πως αντανακλά τη σκέψη του συστήματος. Το εν λόγω άρθρο άλλωστε κάνει αναφορά σε ομιλία του Τραμπ τον περασμένο Μάρτιο, όπου πρότεινε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Σεούλ, αν η Νότια Κορέα δεν αύξανε τις αμυντικές δαπάνες. “Ποιος το περίμενε πως το σλόγκαν “Yankee Go Home” θα έβγαινε αληθινό; Η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί, θα είναι η μέρα της επανένωσης της Κορέας” αναφέρει το άρθρο. 

“Ο πρόεδρος για τους Αμερικανούς πολίτες δεν πρέπει να είναι η βαρετή Χίλαρι – που ισχυρίστηκε πως θα υιοθετήσει το ιρανικό μοντέλο επίλυσης για την Κορέα – αλλά ο Τραμπ που έκανε λόγο για απευθείας συνομιλία με τη Βόρεια Κορέα” σημειώνει ο αρθρογράφος.

Το άρθρο έρχεται έπειτα από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες της Πιονγιάνγκ να έρθει σε επαφή με τη Σεούλ, ώστε να επανεκκινήσει ο διμερής διάλογος για το θέμα των εξοπλισμών. Η Νότια Κορέα όμως, απέρριψε την έκκληση για διάλογο.

ΠΗΓΗ GUARDIAN

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα