Ο Latuff κάνει τους πάντες να λυγίσουν για τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Ο Latuff κάνει τους πάντες να λυγίσουν για τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τραυματίες σε νοσοκομεία της Γάζας AP Photo Fatima Shbair

Με ένα συγκλονιστικό σκίτσο του, ο Carlos Latuff αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Γάζας και ιδιαίτερα, με τα νεογέννητα παιδιά.

Μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μέρες, από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η ήδη δραματική κατάσταση που επικρατεί με τους βομβαρδισμούς και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί, επιδεινώνεται σημαντικά από όσα διαδραματίζονται μέσα στα νοσοκομεία της Γάζας, και ιδιαίτερα στο Αλ Σίφα.

Ο Carlos Latuff, ο παγκοσμίου φήμης σκιτσογράφος, δημιούργησε ένα συγκλονιστικό σκίτσο για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τα νεογνά.

Το σκίτσο του αποτυπώνει μια θερμοκοιτίδα με ένα νεογέννητο μωρό μέσα της, η οποία περιβάλλεται από τέσσερα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού.

Ο Carlos Henrique Latuff έχει καταφέρει μέσα από τα σκίτσα του να αποτυπώσει με τον πιο διαδραστικό τρόπο τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού τα τελευταία χρόνια, τα γεγονότα στη Συρία αλλά και την υποκρισία των ΜΜΕ. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία μέσα ενημέρωσης όπως η Le Monde Diplomatique, το αμερικανικό περιοδικό Μad, ενώ τα αιχμηρά σκίτσα του έχουν απασχολήσει το BBC, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και το σύνολο σχεδόν των ειδησεογραφικών πρακτορείων του πλανήτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα