Ο Μακρόν ενδέχεται να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

Διαβάζεται σε 1'
Εμανουέλ Μακρόν
Εμανουέλ Μακρόν Justin Tallis/Pool/AP

Το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος το προσεχές διάστημα, άφησε ανοιχτό ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος «τον Ιούνιο», με την ευκαιρία της διάσκεψης στην οποία θα συμπροεδρεύσει μαζί με τη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη.

«Πρέπει να οδεύσουμε προς την αναγνώριση και επομένως, τους επόμενους μήνες θα το κάνουμε», είπε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι France 5, η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

«Ο στόχος μας είναι κάποια στιγμή τον Ιούνιο, όταν με τη Σαουδική Αραβία θα προεδρεύουμε σε αυτή τη διάσκεψη (σ.σ. για την Παλαιστίνη) όπου θα μπορούσαμε να οριστικοποιήσουμε αυτό το κίνημα αμοιβαίας αναγνώρισης από πολλούς», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα