Ο Μακρόν ζητά από τον Ερντογάν “να αυξήσει την πίεση και να απομονώσει τη Ρωσία”

Ο Μακρόν ζητά από τον Ερντογάν “να αυξήσει την πίεση και να απομονώσει τη Ρωσία”
Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Την ανάγκη να αυξηθεί η πίεση προς τη Ρωσία, για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του, μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υπάρχει ανάγκη «να αυξηθεί η πίεση και η απομόνωση της Ρωσίας» για να την αναγκάσει να «εγκαταλείψει» την «επιθετικότητά» της κατά της Ουκρανίας, ανέφερε το Ελιζέ.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός του κράτους υπογράμμισε την πρόκληση της καταπολέμησης οποιασδήποτε παράκαμψης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του μια “δίκαιη ειρήνη”.

“Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφών”, σύμφωνα με αυτή τη σύντομη ανακοίνωση, ενώ ο Τούρκος ηγέτης τάσσεται επίσης υπέρ της επανέναρξης ισχύος της συμφωνίας για εξαγωγές σιτηρών που υπέγραψαν Μόσχα και Κίεβο υπό την αιγίδα της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα