Ο Ομπάμα ραπάρει το Lose Yourself σε προεκλογική συγκέντρωση

Διαβάζεται σε 3'
Ο ράπερ Eminem, στο κέντρο, χαιρετά το πλήθος στη σκηνή μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αριστερά, σε προεκλογική συγκέντρωση για την υποστήριξη της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις, στο Ντιτρόιτ
Ο ράπερ Eminem, στο κέντρο, χαιρετά το πλήθος στη σκηνή μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αριστερά, σε προεκλογική συγκέντρωση για την υποστήριξη της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις, στο Ντιτρόιτ AP Photo/Paul Sancya

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ράπαρε το Lose Yourself του Έμινεμ σε συγκέντρωση της προεκλογικής εκστρατείας της Καμάλα Χάρις στο Ντιτρόιτ. Ο Έμινεμ στην εκδήλωση εξέφρασε τη στήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ο Έμινεμ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης (22/10) σε συγκέντρωση της προεκλογικής εκστρατείας της Καμάλα Χάρις και του Τιμ Γουόλς, παρουσιάζοντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε εκδήλωση στο Ντιτρόιτ.

Ο διάσημος ράπερ εμφανίστηκε στη σκηνή με το κομμάτι του “Not Afraid” και μιλώντας, τόνισε τη σημασία των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ για το μέλλον της δημοκρατίας.

«Λοιπόν, έγραψα μερικά πράγματα που θέλω να πω. Είμαι εδώ απόψε για μερικούς σημαντικούς λόγους. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, το Ντιτρόιτ και η πολιτεία του Μίσιγκαν σημαίνουν πολλά για μένα. Και καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μας περισσότερο από ποτέ, και νομίζω ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας, γι’ αυτό ενθαρρύνω όλους να ψηφίσουν. Επίσης, νομίζω ότι κανείς δεν θα ήθελε να ζει σε μια Αμερική όπου οι άνθρωποι φοβούνται να εκφράσουν τη γνώμη τους. Η αντιπρόεδρος Χάρις υποστηρίζει ένα μέλλον για αυτή τη χώρα όπου αυτές οι ελευθερίες, όπως και πολλές άλλες, θα προστατεύονται και θα διατηρούνται. Και για να σας πει περισσότερα γι’ αυτό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα».

Ο Ομπάμα εμφανίστηκε υπό τους ήχους του εμβληματικού τραγουδιού του Eminem Lose Yourself, ραπάροντας μάλιστα τους πρώτους στίχους. «Ένιωσα κάπως περίεργα μετά τον Eminem» είπε αστειευόμενος. «Νόμιζα ότι θα ανέβαινε στη σκηνή να τραγουδήσει. Λατρεύω τον Eminem».

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Eminem στηρίζει την Καμάλα Χάρις και το Δημοκρατικό κόμμα, καθώς είχε υποστηρίξει τους Μπάιντεν-Χάρις το 2020 με διαφημιστική καμπάνια που χρησιμοποίησε το τραγούδι του Lose Yourself. Στο παρελθόν, έχει ασκήσει έντονη κριτική στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, λέγοντας πέρυσι ότι ο Τραμπ «έχει πείσει τους οπαδούς του πως κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα».

Το 2017, σε μια freestyle ραπ στην τελετή των βραβείων BET Hip Hop Awards, είχε χαρακτηρίσει τον Τραμπ «ρατσιστή» και είχε δηλώσει «τον μισούμε».

Η δυσαρέσκειά του προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν σταματά στον Τραμπ. Πέρυσι, ο Eminem έστειλε επιστολή στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο Βιβέκ Ραμασουάμι, ζητώντας του να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα τραγούδια του, αφού ο πολιτικός είχε ερμηνεύσει το “Lose Yourself” στη Διεθνή Έκθεση της Αϊόβα. Το 2004, ο ράπερ είχε επικεντρώσει την κριτική του στον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους, καυτηριάζοντας τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο στο Ιράκ μέσω του τραγουδιού “Mosh”.

Η εμφάνιση του Eminem ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο Μπρους Σπρίνγκστιν θα εμφανιστεί αργότερα αυτή την εβδομάδα σε συγκεντρώσεις υπέρ της Χάρις στις πολιτείες της Τζόρτζια και της Πενσυλβάνια. Οι εκδηλώσεις αυτές θα ξεκινήσουν μια σειρά συναυλιών με τίτλο “When We Vote We Win”, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε επτά βασικές πολιτείες κατά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου. Εκδηλώσεις αναμένονται επίσης στο Ουισκόνσιν, την Αριζόνα, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νεβάδα.

Καθώς οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις και ο Τραμπ είναι ουσιαστικά ισόπαλοι σε πέντε βασικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Μίσιγκαν, χωρίς να προηγείται κανένας υποψήφιος ούτε κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Οι πέντε πολιτείες είναι η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, η Νεβάδα, το Ουισκόνσιν και η Βόρεια Καρολίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα