Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί για άμεση κατάπαυση του πυρός σε Λίβανο και Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί για άμεση κατάπαυση του πυρός σε Λίβανο και Γάζα
Ο Πάπας Φραγκίσκος AP

“Ας προσευχηθούμε για τον λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του νότου που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωριά τους” ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για άμεση κατάπαυση πυρός στον Λίβανο και τη Γάζα, ενόψει της πρώτης επετείου του πολέμου του Ισραήλ στην αποκλεισμένη περιοχή της Παλαιστίνης.

«Ας προσευχηθούμε για τον λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα για τους κατοίκους του νότου που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωριά τους», ανέφερε ο Πάπας ενώπιον των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την καθιερωμένη κυριακάτικη προσευχή.

«Η Μέση Ανατολή βυθίζεται σε ολοένα και μεγαλύτερη οδύνη, με τις καταστροφικές στρατιωτικές ενέργειες να συνεχίζουν να πλήττουν τον παλαιστινιακό λαό», συνέχισε ο Πάπας.

«Όλα τα έθνη έχουν δικαίωμα στην ειρήνη και την ασφάλεια, και τα εδάφη τους δεν πρέπει να δέχονται επιθέσεις ή να εισβάλλονται. Η κυριαρχία πρέπει να προστατεύεται και να εξασφαλίζεται μέσα από τον διάλογο και την ειρήνη, όχι με μίσος και πόλεμο», τόνισε ο Πάπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα