O Σάντερς περνάει μπροστά από την Κλίντον

default image

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούρσα των προεδρικών στο κόμμα των Δημοκρατικών φαίνεται να χάνει την... ορμή του. Η Κλίντον με το βάρος του ονόματος, αλλά και το σκάνδαλο των email δείχνει "κουρασμένη" και η δημοτικότητά της πέφτει

Τρεις μόλις εβδομάδες από την έναρξη και επίσημα της προεκλογικής περιόδου, σε ό, τι αφορά την ανάδειξη των υποψηφίων του κάθε κόμματος, ο Bernie Sanders σημειώνει την πρώτη του δημοκοπική νίκη απέναντι στη Hillary Clinton τόσο στην Αϊόβα, όσο και στο Νιου Χάμσφαϊρ.

Τα αποτελέσματα στην Αϊόβα μοιάζουν να έχουν αντιστραφεί σε σχέση με την εικόνα που αποτυπωνόταν το Δεκέμβριο, όταν η Κλίντον ελάμβανε 51%, έναντι 40% για τον Σάντερς. Σήμερα, ο 74χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών “παίρνει κεφάλι” με ποσοστό 49%, έναντι 44% για την πρώην υπουργό εξωτερικών.

Αντίστοιχα και στο Νιου Χάμσφαϊρ, η διαφορά των δύο πολιτικών που βρίσκονται στην κεφαλή της κούρσας έχει πλέον διψήφιο ποσοστό, με τον Σάντερς να λαμβάνει 53%, έναντι 39% για τη Χίλαρι Κλίντον. Μάλιστα, ο συνυποψήφιος για τον Λευκό Οίκο κερδίζει έδαφος, εκτός από τους νέους ψηφοφόρους και μεταξύ των γυναικών και των πιο μεγάλων ηλικιών, όπου μέχρι πρότινος “αλώνιζε” η Κλίντον

Η επέλαση του Δημοκρατικού Σοσιαλιστή

Η υποψηφιότητα του Σάντερς αντιμετωπίστηκε με αρκετή υπεροψία, αφού για πρώτη φορά ένας πολιτικός που θέτει υποψηφιότητα για το χρίσμα τοποθετεί τον εαυτό του τόσο… αριστερά στον πολιτικό χάρτη. Παρά τα προγνωστικά εναντίον του, ο 74χρονος κέρδισε τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης τόσο στο debate, όσο και στην αντιπαράθεσή του με την ίδια την Κλίντον ή με τον γραφικό Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και στο σύνολο των Δημοκρατικών ψηφοφόρων η Χίλαρι διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τον Σάντερς είναι εντυπωσιακά, με το 51% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως θα διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία, αλλά και τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Η Χίλιαρι διατηρεί προβάδισμα, όπως είναι λογικό, με 53% στις γυναίκες, με τον Σάντερς παρόλα αυτά να έχει πολύ έντονη απήχηση στους άνδρες, αλλά και τους νεότερους ψηφοφόρους.

CBS, VICE

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα