Ο σεξιστής, Ντόναλντ Τραμπ: Αν η Χίλαρι ήταν άντρας δεν θα έπαιρνε ούτε 5%

default image

Ο Τραμπ θεωρεί τον εαυτό του ως τον πιθανό τελικό υποψήφιο του κόμματος του, για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου και συνεχίζει να προκαλεί με τις ατάκες του

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ, θεωρείται πλέον το απόλυτο φαβορί για να είναι ο αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον, ή του Μπέρνι Σάντερς.

Ο Τραμπ ήταν ο ο νικητής του προεκριματικού κύκλου για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σε Μέριλαντ, Πενσιλβάνια, Κονέκτικατ, Ρόουντ Άιλαντ και Ντελαγουέαρ.

Αμέσως μετά τη νίκη του εμφανίστηκε μπροστά στους οπαδούς του και κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να εγκαταλείψουν την κούρσα. “Ειλικρινά ο γερουσιαστής Κρουζ κι ο κυβερνήτης Κάζιτς θα πρέπει να αποσυρθούν από την μάχη” ανέφερε εν μέσω αποθέωσης. Για τη Χίλαρι Κλίντον, φαβορί των Δημοκρατικών, είπε μάλιστα πως “αν ήταν άντρας δεν θα έπαιρνε ούτε 5%”. Μια δήλωση που όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσε νέα θύελλα αντιδράσεων εναντίον του, από τους αντιπάλους του.

Ακόμη όμως και η σύζυγος του Γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι, που στεκόταν πίσω του, αντέδρασε αρνητικά μετά την σεξιστική ατάκα του Τραμπ. Η ίδια η Χίλαρι πάντως, απάντησε με ένα λιτό Tweet:

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται εναντίον των γυναικών. Πέρυσι είχε πει για τη συνυποψήφια του Κάρλι Φιορίνα, πριν εκείνη αποσυρθεί: “Κοιτάξτε αυτή τη μούρη. Θα ψήφιζε κανένας τέτοια μούρη; Μπορείτε να το φανταστείτε; Το πρόσωπο του επόμενου προέδρου; Θέλω να πω, είναι γυναίκα και δεν πρέπει να λέω αρνητικά πράγματα, αλλά ελάτε τώρα παιδιά. Είμαστε σοβαροί;”.

Φαβορί η Χίλαρι για τους Δημοκρατικούς

Από τη δική της μεριά, η Χ. Κλίντον ηττήθηκε μόνον στο Ρόουντ Άιλαντ από τον Μπέρνι Σάντερς. “Είτε υποστηρίζετε τον γερουσιαστή Σάντερς, είτε εμένα είναι περισσότερα αυτά, που μας ενώνουν παρά εκείνα, που μας χωρίζουν”, ανέφερε μπροστά στους ψηφοφόρους της, υιοθετώντας ένα πιο “ενωτικό προφίλ”, για να κοντράρει τον λαϊκισμό του Τραμπ.

Ο Σάντερς πάντως δήλωσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών αν δεν καταμετρηθεί μέχρι και η τελευταία ψήφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα