Ο Στράχε προκαλεί: Προτείνει στρατόπεδα φυλάκισης τζιχαντιστών σε ελληνικό νησί ή την Λαμπεντούζα

default image

Ο αρχηγός της Αυστριακής Ακροδεξιάς, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προτείνει την την εγκατάσταση στρατοπέδων φυλάκισης τζιχαντιστών είτε σε κάποιο Ελληνικό νησί, είτε στην ιταλική Λαμπεντούζα

Την εγκατάσταση κοινών ευρωπαικών στρατοπέδων φυλάκισης τζιχαντιστών σε ένα ελληνικό νησί ή στην ιταλική Λαμπεντούζα, ζητά ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, το οποίο σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται με ποσοστό πάνω από το 30% και ως πρώτη δύναμη στη χώρα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο κ. Στράχε ζήτησε μια δραστικότερη στάση απέναντι σε ακραίους ισλαμιστές και τζιχαντιστές, ως επακόλουθο των πρόσφατων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο ίδιος δεν θέλει να συγκρίνει την πρότασή του με το αμφιλεγόμενο αμερικανικό στρατόπεδο κρατουμένων Γκουαντάναμο σε κουβανικό έδαφος, αναφέροντας πως στη βάση της ιδέας του αυτό το νησί-φυλακή θα πρέπει να είναι έδαφος εκτός κρατικής επικράτειας και να βρίσκεται υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “ή ίσως να λειτουργεί μάλιστα με καθεστώς αυτοδιοίκησης”.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αυστριακής Ακροδεξιάς ζήτησε να αφαιρείται άμεσα η αυστριακή ιθαγένεια από μαχητές που επιστρέφουν από τη Συρία στην Αυστρία και να προφυλακίζονται αυτόματα οι ύποπτοι τζιχαντιστές.

Κατά την άποψή του κ. Στράχε, στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία της ΕΕ με τη Ρωσία, κυρίως στην ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά “χρειαζόμαστε τη Ρωσία για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη”.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ζήτησε την αναστολή των “παράλογων” κυρώσεων της ΕΕ που είχαν επιβληθεί το Μάρτιο του 2014 στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, με τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε, “η ΕΕ έχει πυροβολήσει οικονομικά και τα δυο της πόδια” και, εξάλλου, οι κυρώσεις αυτές αντιβαίνουν στο αυστριακό Σύνταγμα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα