Ο Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις

Διαβάζεται σε 4'
Ο Τιμ Γουόλς υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις
FILE - Minnesota Gov. Tim Walz speaks to the media, Nov. 9, 2022, in St. Paul, Minn. (AP Photo/Abbie Parr, File) AP Photo/Abbie Parr

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, είναι η επιλογή της Κάμαλα Χάρις για υποψήφιος αντιπρόεδρος στις αμερικανικές εκλογές. Το βιογραφικό του.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον κυβερνήτη της Μινεσότας Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η Χάρις δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τον Γουόλς.

Πρώην εκπαιδευτικός, ο Τιμ Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών.

Προηγουμένως υπηρέτησε για 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια συντηρητική αγροτική περιφέρεια που, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του, κυριαρχούνταν κυρίως από Ρεπουμπλικάνους.

Στο διάστημα που οδήγησε στην επιλογή του ως υποψηφίου του Χάρις, ο Γουόλς ήταν υπερασπιστής του Τζο Μπάιντεν. Όταν ο Μπάιντεν εγκατέλειψε την εκλογική κούρσα, ο Γουόλς υποστήριξε την Κάμαλα Χάρις την επόμενη μέρα και έκτοτε αναδείχθηκε ως αξιόπιστος, ενεργητικός και δυναμικός υποστηρικτής της νέας υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλς

Ο Τιμ Γουόλς είναι ο 41ος Κυβερνήτης της Μινεσότα. Εξελέγη πρώτη φορά το 2018 και επανεξελέγη το 2022. Πριν γίνει κυβερνήτης, υπηρέτησε ως μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ εκπροσωπώντας την 1η εκλογική περιφέρεια της Μινεσότα από το 2007 έως το 2019.

Ως κυβερνήτης, έχει επικεντρωθεί σε θέματα όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η καθαρή ενέργεια. Έχει εισάγει πολιτικές για την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων, την προστασία των δικαιωμάτων αναπαραγωγής και τη μετάβαση της Μινεσότα σε 100% καθαρή ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το 2040​

Ο Γουόλς γεννήθηκε στη Νεμπράσκα και υπηρέτησε στην Εθνοφρουρά των ΗΠΑ για 24 χρόνια. Αργότερα εργάστηκε ως δάσκαλος και προπονητής ποδοσφαίρου, πριν ασχοληθεί με την πολιτική​​.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτης, αντιμετώπισε προκλήσεις όπως η πανδημία COVID-19 και οι κοινωνικές ταραχές μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ​.

Η σύζυγός του, Γκούεν Γουόλς, ήταν, επίσης, εκπαιδευτικός. Έχει διδάξει σε δημόσια σχολεία, εναλλακτικά και σχολεία για μετανάστες, καθώς και σε φυλακές. Έχει, επίσης, υπηρετήσει ως διοικητής και συντονιστής στα Δημόσια Σχολεία της Περιοχής Μανκάτο, μια σχολική περιφέρεια στην εκλογική περιφέρεια που εκπροσώπησε ο σύζυγός της από το 2007 έως το 2019.

Η πρώτη δημόσια εκδήλωσή της ως πρώτη κυρία της Μινεσότα ήταν μια συγκέντρωση υπέρ της αποκατάστασης των δικαιωμάτων ψήφου για τους εγκληματίες. Έχει, επίσης, περιοδεύσει σε κρατικές φυλακές και βοήθησε στην πρόσληψη ενός βοηθού επιτρόπου που εργάζεται για την εγκατάσταση ενός νέου προγράμματος σπουδών σε κολέγια μέσα στις φυλακές.

Η δημοφιλής ατάκα για τον Τραμπ

Πριν εκλεγεί ως κυβερνήτης της Μινεσότα το 2018, ο Τιμ Γουόλς ήταν γνωστός ως ένας έμπειρος Δημοκρατικός που υπηρέτησε για 12 χρόνια στο Κογκρέσο.

Είχε κερδίσει εθνική προσοχή για τη στρατηγική του να χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζ. Ντ. Βανς ως “περίεργους”.

Η φράση αυτή έγινε δημοφιλής σε αρκετούς Δημοκρατικούς – συμπεριλαμβανομένης της Καμάλα Χάρις.

“Είναι απλά ένας περίεργος, παράξενος τύπος,” είπε ο Γουόλς για τον Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης συγκέντρωσης χρημάτων.

Η απλή και μικροαστική του προσωπικότητα από τη Μέση Δύση μπορεί να απευθυνθεί σε ανεξάρτητους και συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Ο 60χρονος οδήγησε τη Μινεσότα μέσα από τις διαδηλώσεις του 2020 για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Ανέπτυξε την Εθνοφρουρά για να βοηθήσει στην καταστολή των ταραχών που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Αν και η Μινεσότα δεν είναι μια πολιτεία πεδίου μάχης, η εκστρατεία της Χάρις μπορεί να ελπίζει ότι ο Γουόλς έχει διασυνοριακή απήχηση στη μεσοδυτική πλευρά σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, κάτι που θα βοηθήσει στην απόφαση για αυτές τις εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα