Ο Τραμπ αυτοαποκαλέστηκε “πατέρας” της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Διαβάζεται σε 3'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ 2024 Alex Brandon/AP Photo

Υπέρμαχος της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, το κόμμα του οποίου ψήφισε κατά νομοσχεδίου για την πρόσβαση σε αυτή.

Σε μια αίθουσα γεμάτη γυναίκες, ένα μέλος του ακροατηρίου ρωτά τον Ντόναλντ Τραμπ για την πρόσβαση στην εξωσωματική γονιμοποίηση και την απάντηση που έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ δεν την πίστεψε ποτέ, κανείς.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος αποκάλεσε τον εαυτό του “πατέρα της εξωσωματικής γονιμοποίησης” χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

“Είμαστε πραγματικά το κόμμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης”, δήλωσε ο Τραμπ στη συντονίστρια και παρουσιάστρια του Fox News Χάρις Φόκνερ στην εκπομπή “The Faulkner Focus“. “Θέλουμε τη γονιμοποίηση, και μάλιστα σε όλη τη διαδρομή, και οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν να μας επιτεθούν γι’ αυτό, και εμείς είμαστε εκεί έξω για την εξωσωματική γονιμοποίηση, ακόμη περισσότερο από αυτούς. Οπότε, είμαστε απόλυτα υπέρ”.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτέλεσε σημείο ανάφλεξης στη σύγκρουση για την άμβλωση και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαμπάμα δήλωσε ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι παιδιά και όσοι τα καταστρέφουν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για θάνατο.

Η απόφαση της Αλαμπάμα εξόργισε τους υποστηρικτές των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, οι οποίοι σκέφτηκαν ότι θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εξωσωματική γονιμοποίηση, θα τρομάξει τους γιατρούς που εκτελούν τη διαδικασία και θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις τιμές της ούτως ή άλλως δαπανηρής διαδικασίας. Προκάλεσε επίσης πολιτική θύελλα που τελικά έστειλε το υπό ρεπουμπλικανική ηγεσία νομοθετικό σώμα της πολιτείας να περάσει ένα νομοσχέδιο που παρέχει αστική και ποινική ασυλία στους παρόχους και τους ασθενείς.

Ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι πήραν γρήγορα αποστάσεις από την υπόθεση της Αλαμπάμα, αλλά οι Δημοκρατικοί, με επικεφαλής την προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, υποστήριξαν ότι η απόφαση έδωσε μία μικρή γεύση των πολιτικών που θα επιδιώξει να εφαρμόσει ο Τραμπ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Κάμαλα Χάρις: Για τι πράγμα μιλάει;

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις έγραψε: “Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον εαυτό του ‘πατέρα της εξωσωματικής γονιμοποίησης’. Για τι πράγμα μιλάει; Οι απαγορεύσεις των αμβλώσεών του έχουν ήδη θέσει σε κίνδυνο την πρόσβαση σε αυτές σε πολιτείες σε όλη τη χώρα – και η δική του πλατφόρμα θα μπορούσε να τερματίσει εντελώς την εξωσωματική γονιμοποίηση”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, η Χάρις δήλωσε ότι βρήκε τα σχόλια του Τραμπ “παράξενα” και είπε ότι θα έπρεπε αντ’ αυτού να αναλάβει την ευθύνη για το κλίμα γύρω από τα δικαιώματα των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

“Θα πω αυτό που έχω πει δημοσίως και αυτό που έχω πει πολλές φορές με βάση τις παρατηρήσεις μου.. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι όλο και πιο ασταθής και όπως έχουν πει άνθρωποι που συνεργάστηκαν στενά μαζί του ακόμη και όταν ήταν πρόεδρος, είναι ακατάλληλος για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών“, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα