Ο Τραμπ δεσμεύεται να “τελειώσει” τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις εάν επανεκλεγεί

Διαβάζεται σε 2'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo Jose Luis Magana

Τις θέσεις του για την κρίση στη Μέση Ανατολή ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεσμεύεται να συντρίψει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, εάν επανεκλεγεί πρόεδρος.

Με την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητάς του για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε χρόνο να επικοινωνήσει τις αξίες του.

Στην τελευταία του παρουσία σε εκδήλωσε ενώπιον ισχυρών δωρητών, δεσμεύτηκε να συντρίψει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις πανεπιστημιουπόλεις, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ο πρώην πρόεδρος και πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα μέρος μιας «ριζοσπαστικής επανάστασης» και υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει το κίνημα 25 ή 30 χρόνια πίσω, αν τον βοηθήσουν να νικήσει τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Αν με επανεκλέξετε, θα γυρίσουμε αυτό το κίνημα 25 ή 30 χρόνια πίσω», απάντησε ο Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post, η οποία μετέδωσε πρώτη την εκδήλωση.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα απελάσει όποιους ξένους φοιτητές βρεθούν να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, οι οποίες πρόσφατα πήραν τη μορφή καταυλισμών με σκηνές σε κολέγια σε όλες τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 14 Μαΐου, ο Τραμπ άκουσε έναν χορηγό να παραπονιέται ότι πολλοί από τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς της σχολής που συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες θα μπορούσαν, στο μέλλον, να κατέχουν θέσεις εξουσίας στις ΗΠΑ.

Επαίνεσε την αστυνομία της Νέας Υόρκης για την εκκαθάριση των καταυλισμών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και δήλωσε ότι η προσέγγιση αυτή θα πρέπει να μιμηθούν και άλλες πόλεις, προσθέτοντας: «Πρέπει να σταματήσει τώρα».

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν όλο και περισσότερο να καταστήσουν τις διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη προεκλογικό ζήτημα, παρουσιάζοντάς τες ως εκδήλωση του «χάους» που οργιάζει ανεξέλεγκτα επί των ημερών του Μπάιντεν.

Σε περαιτέρω δηλώσεις του στην ίδια εκδήλωση, ο Τραμπ πραγματοποίησε μια προφανή στροφή για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, μετά από μήνες αμφιταλαντεύσεων, λέγοντας ότι υποστηρίζει το δικαίωμα της χώρας να συνεχίσει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Προηγουμένως είχε πει ότι το Ισραήλ «χάνει τον πόλεμο των δημοσίων σχέσεων» με τις ενέργειές του στη Γάζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα