Ο Τραμπ επιστρέφει σε Facebook και Instagram – Η ανακοίνωση της Meta

Διαβάζεται σε 2'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Alex Brandon

Η Meta αίρει τους περιορισμούς στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram, εν όψει προεδρικών εκλογών

Η Meta ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/07), ότι αίρει τους περιορισμούς στους λογαριασμούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Facebook και το Instagram.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων είχε αναστείλει επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ, μετά από τον έπαινο που έδωσε στους υποστηρικτές του οι οποίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Αργότερα, η Meta επανέφερε τους λογαριασμούς του τον Μάρτιο του 2023, με την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις του για τυχόν νέες παραβιάσεις των κανόνων της εταιρείας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αναστολή.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη μας να επιτρέπουμε την πολιτική έκφραση, πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ακούει τους υποψήφιους για την προεδρία με ισότιμους όρους», ανέφερε η Meta.

Ο Τραμπ είχε αποκλειστεί το 2021 από το YouTube και το Twitter, όπου είχε περισσότερους από 85 εκατομμύρια ακολούθους και ήταν ιδιαίτερα ενεργός.

Πλέον, επικοινωνεί κυρίως με τους υποστηρικτές του μέσω του Truth Social, μιας πλατφόρμας που δημιούργησε ο ίδιος, αν και αυτή δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ευρύ κοινό.

Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter, που τώρα ονομάζεται Χ, αποκαταστάθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, λίγο μετά την αγορά της εταιρείας το 2022, αν και έκτοτε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει κάνει μόνο μία ανάρτηση.

Στο Facebook, ο λογαριασμός του Τραμπ, που ακολουθούν 34 εκατομμύρια χρήστες, συνήθως περιέχει αναδημοσιεύσεις από το Truth Social, προσκλήσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, βίντεο της εκστρατείας του και memes, κυρίως για να επιτεθεί στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα