Ο Τραμπ κέρδισε 300.000 δολάρια πουλώντας αντίτυπα της Βίβλου

Διαβάζεται σε 2'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo

Τα οικονομικά στοιχεία που δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν την στενή του σχέση με τα κρυπτονομίσματα, ενώ ιδιαίτερα προσοδοφόρα αποδείχθηκε και η πώληση της Βίβλου

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι κέρδισε 300.000 δολάρια από την πώληση της Βίβλου με την επωνυμία του όπως επίσης και ότι κατέχει σημαντικό απόθεμα σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές του δηλώσεις.

Από την άλλη, οφείλει εκατομμύρια για υποθέσεις δυσφήμισης και απάτης, ενώ οι δηλώσεις αυτές δεν δίνουν σαφή εικόνα για το εάν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία είναι φερέγγυος, όπως σημειώνει ο Guardian. Τα λεπτομερή έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη (15/08) δείχνουν επίσης ότι, πέρα από την ακίνητη περιουσία του στην Αμερική, ο Τραμπ έχει παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα καταχωρημένα εμπορικά σήματα στην Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Ουκρανία και το Ισραήλ. Επιπλέον, κατέχει εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα και έχει πραγματοπιήσει εξαψήφια επένδυση σε ράβδους χρυσού.

Ο Τραμπ, που πρόσφατα εξέφρασε τη στήριξή του στα κρυπτονομίσματα σε ένα παγκόσμιο συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Νάσβιλ του Τενεσί, δήλωσε ότι κατέχει από 1 έως 5 εκατομμύρια δολάρια σε Ethereum. Ο γιος του, Έρικ Τραμπ, ο οποίος αυτή τη στιγμή διευθύνει τον Trump Organisation, ανέφερε πρόσφατα στο X ότι έχει «πραγματικά ερωτευτεί τα κρυπτονομίσματα».

Επιπλέον, το σπίτι και ιδιωτικό κλαμπ του Τραμπ, Mar-a-Lago, στη Φλόριντα, το οποίο αποτέλεσε μέρος της υπόθεσης κατά του Trump Organisation σχετικά με υπερτιμημένες εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων, απέφερε περίπου 57 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από το κλαμπ, σημειώνοντας μείωση περίπου 8 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με προηγούμενη δήλωση.

Ο Τραμπ, με περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μια αύξηση κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της συγχώνευσης μέσω SPAC της εταιρείας του, Trump Media & Technology Group, που διαχειρίζεται την πλατφόρμα Truth Social, όπου ο πρώην πρόεδρος δημοσιεύει τα περισσότερα δημόσια μηνύματά του. Ωστόσο, η αξία της εταιρείας μέσων έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, κατά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται καθώς οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ καλούνται να αξιολογήσουν τις περιουσίες των υποψηφίων και των συντρόφων τους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η Δημοκρατική υποψήφια, Καμάλα Χάρις, εκτιμάται ότι έχει περιουσία 8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο σύντροφός της και κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτζ, έγινε πρωτοσέλιδο για την ταπεινή περιουσία του, που ανέρχεται σε 330.000 δολάρια.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα