Ο Τριντό καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενωθούν και να βοηθήσουν την Ουκρανία

Ο Τριντό καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενωθούν και να βοηθήσουν την Ουκρανία
Τζάστιν Τριντό AP

Ο πρωθυπουργός του Καναδά κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να παρέχουν συλλογικά ανθρωπιστική βοήθεια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο καθώς και να στείλουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενωθούν ως δημοκρατίες απέναντι στην απρόκλητη ρωσική εισβολή και να αναλάβουν δράση προκειμένου οι πολίτες της Ουκρανίας να νιώθουν όσο το δυνατόν λιγότερη αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης, διευκρίνισε πως αν και η οικονομική ανασφάλεια υφίσταται εδώ και χρόνια η αυξητική τάση του πληθωρισμού παγκοσμίως δημιουργεί ακόμα πιο έντονο αίσθημα φόβου.

Στον απόηχο της κατάστασης που έχει εδραιωθεί στην παγκόσμια οικονομία ο Τριντό υπογράμμισε πως οι δημοκρατίες είναι αντιμέτωπες με ακόμα μια απειλή. Τον Πούτιν και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπογράμμισε πως τα κράτη της Δύσης είναι αναγκαίο να παρέχουν συλλογικά ανθρωπιστική βοήθεια για τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, να στείλουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία καθώς και να επιβάλλουν επιπλέον οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα