Ο Τσίπρας αδειάζει την εκπρόσωπο της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

default image

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΕΕ που όπως είπε μίλησε εξ ονόματος αρχηγών κρατών χωρίς να συμβουλευτεί την ελληνική κυβέρνηση

Με δυναμικό τρόπο επιλέγει να ξεκινήσει τις πρώτες του επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας από το πόστο του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για δήλωση την οποία έκανε η Φεντερίκα Μογκερίνι ως δήλωσε “Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ”, χωρίς προηγουμένως να έχει ερωτηθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Από την ελληνική πλευρά επισημαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ύπατη εκπροσώπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, αλλά και σε επίπεδο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ”.

Σε ανακοίνωσή της η γγ του πρωθυπουργού τονίζει:

«Η δήλωση “Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ” που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα