Ο “Βρετανός Τσιόδρας”, η παραίτηση και ο ανοιχτός γάμος της ερωμένης του

Ο “Βρετανός Τσιόδρας”, η παραίτηση και ο ανοιχτός γάμος της ερωμένης του
LinkedIn

Ο 51χρονος Neil Ferguson είδε την Antonia Staats στην οικία του με αποτέλεσμα να "σπάσει" την καραντίνα και να οδηγηθεί σε παραίτηση.

Στο στόχαστρο των βρετανικών ΜΜΕ έχει βρεθεί ο Neil Ferguson, σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον για την επιβολή του lockdown στην περίοδο του κορονοϊού, μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με την παράνομη ερωμένη του.

Ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του μετά από τον σάλο που προκάλεσε η ενέργειά του να σπάσει την καραντίνα προκειμένου να υποδεχτεί στο σπίτι του την ερωμένη του, Antonia Staats.

Η Antonia Staats υπήρξε υπάλληλος της πλατφόρμας Avaaz και αυτοπροσδιορίζεται ως ακτιβίστρια. Κατάγεται από τη Γερμανία και ζει στο Λονδίνο από το 2003. Σύμφωνα με τα βρετανικά ταμπλόιντς, επισκέφθηκε τουλάχιστον δύο φορές τον Neil Ferguson στην οικία του, ενώ εκείνος ήταν σε καραντίνα. Η 38χρονη είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, παραμένοντας σε “ανοιχτό γάμο” κατά δήλωσή της.

Ο Neil Ferguson, διαζευγμένος πατέρας, είχε συναντηθεί με την 38χρονη σε περίοδο όπου η Μεγάλη Βρετανία βρισκόταν ήδη υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μάλιστα, μία εκ των συνευρέσεών τους ήταν στις παραμονές δικής του τηλεοπτικής εμφάνισης, από αυτές που πραγματοποιούσε για επιστημονικές τοποθετήσεις, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την κυβέρνηση, στο πλευρό της οποίας είχε συμβουλευτικό ρόλο.

Ο επιδημιολόγος καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα που συνεργάζεται με την κυβέρνηση από τη στιγμή που οι αποκαλύψεις των βρετανικών Μέσων προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις.

Ο ίδιος πάντως, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την απερίσκεπτη ενέργειά του, λέγοντας ότι “δέχομαι ότι έκανα λάθος γι’ αυτό και παραιτούμαι. Το έκανα, όμως, θεωρώντας ότι είμαι ασφαλής, αφού είχα απομονωθεί πλήρως από τη στιγμή που είχα διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό”.

Πολλοί πάντως επέκριναν την κυβέρνηση Τζόνσον για το γεγονός ότι πήρε συμβουλές για την επιβολή lockdown από κάποιον που παραβίασε ο ίδιος την καραντίνα.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, χαρακτήρισε τον Φέργκιουσον “πολύ σημαντικό” επιστήμονα, αλλά υπογράμμισε ότι μετά τον σκάνδαλο δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι την υπόθεση διαχειρίζεται η Αστυνομία, η οποία θα λάμβανε τις σχετικές αποφάσεις για το πρόστιμο στον “Καθηγητή Lockdown”, όπως τον αποκαλούν οι Βρετανοί. Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ωστόσο ότι η συμπεριφορά του καθηγητή Φέργκιουσον είναι μεν, “απλά απογοητευτική”, ωστόσο δεν ερευνά πλέον την υπόθεση καθώς ο ίδιος αποδέχτηκε την ευθύνη.

Το Πανεπιστήμιο Imperial College δήλωσε από τη δική του μεριά πως συνεχίζει να υποστηρίζει τον Νιλ Φέργκιουσον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα