Οδηγός αστικού λεωφορείου ο Γάλλος τρομοκράτης που σκόρπισε το θάνατο στο Bataclan
H RATP επιβεβαίωσε πως ο Samy Amimour, ένας από τους εισβολείς στο Bataclan που αφαίρεσαν τη ζωή σε 89 ανθρώπους, εργαζόταν τον τελευταίο χρόνο για εκείνη
- 17 Νοεμβρίου 2015 13:41
Ένας από τους τρομοκράτες που ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές, ο Γάλλος Samy Amimour, εργαζόταν στον οργανισμό συγκοινωνιών του Παρισιού (RATP), όπως επιβεβαίωσε η εταιρία το πρωί της Τρίτης. Στο εσωτερικό του οργανισμού πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την εντυπωσιακή, όπως λένε, αύξηση των βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων μεταξύ των εργαζομένων.
Τα τελευταία χρόνια το RATP σημειώνει πολλαπλά επεισόδια στις τάξεις του, με αφορμή το θρήσκευμα, ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με τους 17.000 οδηγούς λεωφορείων. Σε αυτό το πόστο εργαζόταν όπως φαίνεται και ο Amimour, ένας από τους δράστες, από το ποίο και παραιτήθηκε το 2012.
Το πέρασμα στον ακραίο ισλαμισμό
“Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα όπου ορισμένοι οδηγοί αρνούνται να χαιρετίσουν μια γυναίκα ή καθυστερούν να προσέλθουν στη δουλειά για να κάνουν την προσευχή τους ή ακόμη σταματούν το δρομολόγιο και προσεύχονται εν ώρα εργασίας” σημειώνει ο γγ της εταιρίας Κριστόφ Σαλμόν. Τα περιστατικά είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα, με στόχο ακόμη και ομόθρησκους μουσουλμάνους. “Θυμάμαι συνάδελφο με τον οποίο είχαμε πολύ καλές σχέσεις να αρνείται ξαφνικά να με φιλήσει και στη συνέχεια να μην με χαιρετά καν. Παρόλα αυτά, είμαι κι εγώ μουσουλμάνα. Άλλοι αρνούνταν να οδηγήσουν λεωφορείο στο τιμόνι του οποίου είχε κάτσει προηγουμένως γυναίκα” λέει μια υπάλληλος που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Όταν το Παρίσι αρχίζει να φοβάται τα προάστια
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της Le Parisien, το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο στα βόρεια της πόλης. “Η εταιρία προκειμένου να αποφύγει επεισόδια, προσέλαβε “αδέρφια μουσουλμάνους” για δρομολόγια σε προάστια με έντονη παρουσία γκέτο, οι οποίοι όμως είχαν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο προφίλ. Έκτοτε, επιχειρεί να αλλάξει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί”. Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρξαν δεκάδες περιπτώσεις εργαζομένων στην εταιρία που είχαν φάκελο με το περιβόητο έγγραφο “S”, το οποίο υποδήλωνε πως ήταν ύποπτοι για κατασκοπεία και παραβατική συμπεριφορά.
Πηγή: Le Parisien